Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraprofilen Jens Jakobs om framtiden, nobben i somras och pressen: "Var jävligt mycket snack"

Nu är han redo att infria förväntningarna.
Efter skadebekymmer och en formdipp ska Moraprofilen Jens Jakobs hjälpa AIK att lyfta i tabellen.
– Jag tänker väldigt mycket, och jag tror att det är bästa är att bara köra, och ha kul, säger han.

Annons

Ljumskproblem, sviktande form och petad ur AIK:s powerplay-formationer. Nej, säsongen har inte direkt startat som Jens Jakobs, och AIK, hade hoppats.

Efter en succésejour i Linköping förra året och starka säsonger i Allsvenskan tidigare var förväntningarna högt ställda på den tidigare Moraspelaren. Inför säsongen trodde experter, och supportrar, att Jakobs skulle ligga i toppen av Hockeyallsvenskans poängliga.

– Det var jävligt mycket snack. Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna det egentligen, säger Jakobs och skrattar.

Bra säsonger i Allsvenskan och i Linköping kanske?

– Jo, det är sant. Jag hade en bra säsong i LHC och allt gick min väg faktiskt. Sedan har jag absolut gjort mycket poäng tidigare. Och jag känner av pressen, men den ska jag klara av för jag spelar i en stor klubb på hög nivå. Det är inget jag kan skylla på.

LÄS OCKSÅ: Jakobs om otäcka skadan under derbyt: "Blev rädd, för jag såg ingenting"

När jag ber Jakobs förklara varför det inte riktigt stämt hittills svarar han först oförstående:

– Det har ju gått svinbra, eller?

Sedan skrattar han och går in på delarna som han inte är nöjd med.

– Nej, men det har gått tungt helt enkelt. Det började med den där skadan en dag innan premiären. Jag har ju aldrig egentligen varit skadad, och den där skadan hängde i länge. Det var störande faktiskt, och jag vill inte klaga, men den störde mig, säger han och fortsätter:

– Första matcherna efter jag kom tillbaka kände jag av skadan och var inte 100, men jag vill inte skylla på det. Det finns de som spelar skadade hela tiden. Men skadan var tung, för jag var i bra form under försäsongen.

Hur ska du hitta formen fullt ut då?

– Jobba hårt helt enkelt.

Det är en klyscha. Har du inget bättre svar att ge mig?

– Nej, men så här: Jag tänker väldigt mycket, och jag tror att det är bästa är att bara köra, och ha kul. Jag har en bra line nu med (Jonas) Almtorp och (Robin) Dahlström. Jag gillar att spela med dem.

– Men jag har inte skjutit lika mycket som vanligt. Och det har nog bidragit, att man inte har självförtroendet och därför överarbetar många situationer och inte gör det enkla.

Tidigare har Sporten och Hockeypuls berättat att Jens Jakobs nobbade sin tidigare klubb Mora för att spela för AIK.

31-årige Jakobs förklarade i somras att det var ett tungt beslut att ta och det var många sömnlösa nätter innan han bestämde sig.

Några månader senare känner han, trots säsongsstarten, att han gjorde rätt val.

– Ja, självklart. Det är inget snack om det. Jag får stå för mitt beslut, det är inget mer med det. Jag ångrar absolut inget men Mora är alltid Mora. Sedan vet jag att de inte alltid kommer höra av sig, berättar Jens som tycker MIK ser intressant ut.

– Jag var riktigt imponerad av dem när vi möttes. De har bra fart, och flera intressanta spelare. Sedan har de en vass coach i Jeremy (Colliton) också.

LÄS MER: Jens Jakobs talar ut – därför nobbade han Mora IK: "Ett av de jobbigaste besluten jag tagit"

Precis som Jakobs har AIK inte haft den höst de hoppats på. En niondeplats efter 14 omgångar och elva poäng upp till toppduon Timrå och Tingsryd.

– Vi började svagt, men vi är på gång. Vi har gjort bättre matcher på slutet och gruppen har kommit tillsammans riktigt bra. Det känns väldigt positivt.

Hur trivs du utanför isen just nu?

– Det är jättebra. Jag trivs med gruppen och i Stockholm. Vi har haft lite skador och förändringar men nu är vi på rätt väg.

Framtiden då, du har ett tvåårskontrakt. Är drömmen att spela upp AIK, ta en säsong i SHL för att sedan vända hem till Mora och avsluta karriären där?

– Eller Säter kanske, moderklubben?, säger Jakobs och skrattar.

– Nä, jag har inte en aning. Det är klyschigt men jag tar ett år i taget. Det hade varit grymt att få spela i SHL igen, för jag tyckte att jag bevisade för mig själv att jag kan spela där.

LÄS MER: Matias Lassen stannar i Mora ytterligare en månad: "Bra för samtliga inblandade parter"

Mer läsning

Annons