Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora vände 0–1 till 2–1 i sista perioden mot Vita Hästen

Mora var på väg mot förlust borta mot Vita Hästen.
Men på mindre än tio minuter vände man och tog tionde segern på de tolv senaste matcherna.
MIK:s seger skrevs till 2-1.

Annons

Alex Aleardi blev segerskytt för Mora IK mot Vita Hästen.

Se mer (PLUS): Ericson: "Mora visade moral – Vita Hästens poängsvit bröts"

Det var inte mycket som talade för tre Morapoäng med tio minuter kvar av tredje. Gästerna hade väldigt svårt att skapa chanser framför ett försvarsstarkt hemmalag.

Men med lite drygt sju minuter kvar vann Emil Aronsson en tekning till Pierre Engvall, som spelade upp till Matias Lassen. Den förre LIF-backen sköt från blå och pucken hamnade bakom annars duktige Emil Jidskog.

Det här var den danske backens första mål i MIK-tröjan och det kunde inte ha kommit lägligare.

När matchen såg ut att gå mot förlängning, då hittade Kevin Goumas Alex Aleardi med en läcker passning. Aleardi satte 2-1 för Mora och det som så länge såg ut att bli förlust, slutade med seger.

Annars var Mora som öppnade matchen piggast och tog tag i taktpinnen ganska omgående. Med hjälp av tre numerära överlägen hade hemmalaget också ett bra grepp om första perioden. Dock hade gästerna svårt att skapa de där riktigt heta lägena.

Närmast var Pierre Engvall, som prickade stolpen efter en passning som skar igenom hemmaboxen när MIK hade numerärt överläge.Spelet i powerplay blev avgörande för Mora hemma mot Björklöven i onsdags (5-3), där Jacob Nilsson satte två PP-mål.

Mot Vita Hästen gick spelet med en man mer på isen desto trögare.Mora hade fyra raka numerära överlägen utan att kunna överlista Emil Jidskog i hemmakassen. När sedan Vita Hästen fick sitt första powerplay, då tog det inte lång tid innan Christian Engstrand fick hämta ut pucken ur nätet. Det efter en styrning som helt ställde MIK-målvakten. Hemmaledningen kom 4.47 in i andra.

LÄS ÄVEN: (För Plus-kunder) Spräckt läpp inga problem för Moras Matias Lassen: "Det kan jag ta en sådan här kväll

Nu var det hemmalagets tur att få flera raka numerära överlägen med sig och Vita Hästen skapade chanser framför Engstrand. Förutom det så hade Hästen ett par frilägen som Moramålvakten tvingades rädda.

Hästen vann skotten i andra perioden med klara 15-5 och hade bud på fler mål än det enda som kom i andra perioden.

Men det var faktiskt en puck till som gick i nät. När Mora fick sitt femte numerära överläge sköt Kevin Gagné från blå och pucken letade sig in bakom duktige Emil Jidskog. Moraspelarna jublade, men domaren Joakim Bodén dömde bort målet på grund av offside i målgården.

I början av tredje fick Mora ännu ett powerplay, men det som var så lyckat mot Björklöven, fungerade inte alls i Norrköping.

Men så kom då vändningen med två mål sista 7.30. Det här var Moras tionde seger på de tolv senaste matcherna. Segern innebär att MIK klättrar upp på andra plats.

Vita Hästen-Mora 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)

Andra perioden: 1-0 (4.47) Mattias Kallin (Rickard Palmberg, Marcus Eriksson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-1 (12.32) Matias Lassen (Pierre Engvall, Emil Aronsson) spel fyra mot fyra, 1-2 (18.07) Alex Aleardi (Kevin Goumas, Alexander Hilmerson).

Skott: 24-21 (3-8, 15-5, 6-8).

Utvisningar, Vita Hästen: 10x2. Mora IK: 5x2.

Domare: Joakim Bodén.

Publik: 3 339.

Mer läsning

Annons