Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora möter formstarkt Almtuna på bortaplan

Två formstarka lag på samma poäng drabbar samman i Gränbyhallen på fredag kväll. Mora IK packar bussen och drar till Uppsala med förhoppningen att ta med sig tre poäng.

Annons

Almtuna står för motståndet under fredagskvällen och det råder inga tvivel om att det är två formstarka lag med vind i seglen som gör upp i hallen.

Almtuna IS har sex segrar de sju senaste matcherna och plus 14 i målskillnad över dessa matcher. De ligger därmed före Mora IK i tabellen tack vare målskillnad.

Mora då, som med samma poäng som Almtuna har noll i målskillnad men precis som fredagens motståndare ett fint facit de senaste matcherna. Med sex vinster på de åtta senaste matcherna finns det förstås mycket vilja hos gänget från Ovansiljan.

Så, hur slutar det?

När lagen möttes senast slutade det 5-1 till Uppsalalaget trots att Mora hade hemmaplan. Nu ska Mora möta Almtuna i deras hemmaborg, en arena där Almtuna har fyra raka segrar.

Det som däremot talar för Mora är det faktum att man gjorde en riktig kämpainsats i och med vändningen och segern med 5-2 mot Timrå innan uppehållet som sträckt sig fram till matchen nu i Uppsala. Enligt Jeremy Colliton är det viktigt att ha en bra känsla med sig in i ett uppehåll precis som Mora tack vare segern mot Timrå.

Dessutom åkte Almtuna på en axelskada på backen Albin Carlsson i söndagen match mot Oskarshamn, Carlson måste opereras och missar resten av säsongen.

Avslutningsvis nämner Colliton att de har haft problem i inledningen av matcherna, något de måste bli bättre på.

– Vi måste fokusera en del på starten av matchen för där måste vi bli bättre. Vi pratar ofta om att inte ge bort något gratis och det är verkligen viktigt. Om vi får en bra start och tvingar dem att spela efter våra villkor så kommer vi ha en bra chans att vinna, säger Jeremy Colliton till moraik.se.

Mer läsning

Annons