Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo-spelare klar för Borlänge utan att veta om det: "Jag har inte sett något kontrakt"

Borlänge Hockeys sportchef Mats "Horndal" Johansson annonserar idag att han kommit överens om ett avtal för resterande delen av säsongen med forwarden Jesper Persson, närmast från Modo Hockey i Hockeyallsvenskan. Persson själv är något förvånad över Borlänge hockeys agerande och påstår sig inte ha sett något kontrakt.

Annons

Jesper Persson, 23, är bördig från Fagersta och har fått större delen av sin hockeyutbildning i Modos organisation dit han anslöt från Avesta inför säsongen 09/10. Efter tre och en halv säsong lämnade Persson Modo för Hedemora. Från Hedemora via Lindlöven, Fagersta och Hudiksvall hamnade Persson inför förra säsongen i Ö-vik där han noterades för 54 (23+31) poäng på 34 matcher vilket räckte till en fjärde plats i hela Hockeyettans poängliga. Den här säsongen har Persson noterats för sex poänglösa matcher med Modo i Hockeyallsvenskan samt tre matcher för Sundsvall i Hockeyettan.

Jesper Persson i Örnsköldsvik-tröjan.

Nu väntar spel i BHF och Persson är spelklar redan till dagens match mot Åker/Strängnäs.

– Med tanke på att vi har Marcus Linderborg långtidsskadad och att Linus Persson valde att sluta kände vi att vi behövde fylla på truppen. Jesper har en historik av att göra mycket poäng och framförallt mål och det är något vi hoppas att han kan fortsätta med i vår miljö, kommenterar "Horndal" i ett pressmeddelande.

Jesper Persson vaknade på söndagmorgonen och var något förvånad över det han läste på Borlänge hockeys hemsida.

– Jag vet faktiskt inte vad som är sagt. Jag har inte skrivit på, helt ärligt vet jag inte vad det där kommer ifrån, det lutar väl åt att jag spelar för Borlänge framöver, eller jag ska spela några matcher och testa i alla fall. Jag vet faktiskt ingenting, säger Jesper Persson förvånat.

Men han är åtminstone förväntansfull och ser fram emot spel i BHF.

– Jag blev förvånad när jag läste att det var klart, jag har inte ens sett ett kontrakt. Men det ska bli kul och lira med Borlänge, jag känner några där sen innan och jag ser fram emot matchen ikväll, säger Jesper Persson och refererar till BHF:s metch mot Åker/Strängnäs under söndagseftermiddagen.

Trots att han känner sig tagen på sängen i någon mån, verkar det ändå vara det här Persson vill.

– Just nu vill jag spela i Borlänge, men det är klart att man siktar uppåt. För tillfället är det Borlänge som gäller. Men alla vill väl avancera. Jag kan tänka mig att spela med Borlänge resten av säsongen, säger Jesper Persson.

Vad tänker du kring det faktum att Modo inte ville ha dig?

– Så funkar det i hockey, ibland gillar tränaren en och ibland gillar de inte en. Det är som det är,

Persson kommer för övrigt bära nummer 36 på tröjan.

Fakta

Jesper Persson

Moderklubb: Fagersta AIK

Skjuter: L

Längd: 185 cm

Vikt: 86 kg

Tidigare klubbar: Avesta, Modo J18/J20, Hedemora, Lindlöven, Fagersta, Hudiksvall, Örnsköldsvik, Modo Hockey, Sundsvall

Se tv-klippet: Jesper Persson efter sina två mål i debuten med Borlänge Hockey.

Mer läsning