Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matias Lassen stannar i Mora ytterligare en månad: "Bra för samtliga inblandade parter"

Leksandsbacken Matias Lassens låneperiod förlängs. 20-åringen från Danmark kommer nu att stanna i Mora under november månad.
– Matias har fått en hel del speltid i Mora och så här långt har låneperioden varit riktigt bra för samtliga inblandade parter, säger Fredrik Jax till Leksand IF:s hemsida.

Annons

Lassen har hittills noterats för tre assistpoäng under sina åtta matcher i Mora IK och nu är klubbarna överens om att lånet förlängs ytterligare en månad.

Matias Lassen.

– I och med den nya överenskommelsen får Matias många bra matcher även i november, säger Fredrik Jax i Leksands sportråd till klubbens hemsida.

Från Moras håll meddelas att förlängningen gäller en månad till att börja med och att det finns möjlighet till en förlängning för resten av säsongen om klubben kan hitta en finansiell lösning.

– Matias har kommit in i laget och tagit ett stort ansvar på isen och han passar in i gruppen på ett mycket bra sätt även utanför isen. Han är fortfarande en ung spelare och vi hoppas att han ska fortsätta utvecklas hos oss, säger tränaren Jeremy Collition till Moras hemsida.

Lassen har endast varit ombytt till en SHL-match denna säsong och lånades ut i början av oktober till Mora, som närmast ställs mot Almtuna på bortaplan på fredag.

Läs också: Backkris i Mora – då lånar Leksand ut Mattias Lassen till rivalen

Mer läsning

Annons