Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandsprofilen drabbad av en stroke – familjen berättar

Magnus Svensson har drabbats av en stroke.
Det berättar familjen på Facebook.
”Vi tackar för allt stöd och hoppas på fortsatta förbättringar", skriver familjen.
På söndagskvällen var Sporten i kontakt med Magnus Svenssons familj, som då bekräftade att den forne storbacken nu blivit förflyttad från Akademiska sjukhuset i Uppsala till Mora lasarett.

Annons

Magnus Svensson kunde ta en lättare promenad redan på söndagen, efter att han drabbats av en stroke på lördagsmorgonen.

Den 54-årige Leksandsprofilen Magnus ”Sigge” Svensson drabbades av en stroke på lördagsmorgonen.

”Ambulanspersonal var snabbt på plats och fick vård direkt i Mora. Det visade sig vara en stor stroke. Man valde att göra en hård behandling med blodförtunnande som gav bra resultat. För att vara på den säkra sidan förflyttade man honom till Uppsala för att eventuellt ta bort det sista från proppen. Väl i Uppsala gjorde man en undersökning och konstaterade att större delen av proppen var borta”, skriver familjen på Facebook enligt Sportbladet.

Läs också: Hockeylegendarerna ger sitt stöd till Sigge: "Kung i mina ögon, kämpa kompis"

Enligt inlägget ska Svensson, som spelat 527 grundseriematcher i SHL med Leksand, redan vara på bättringsvägen. Familjen berättar nämligen att han under söndagen kunde ta en lättare promenad.

"Vi tackar för allt stöd och hoppas på fortsatta förbättringar", skriver familjen fortsatt på Facebook.

Läs även: Sonen Patrik om Sigges kamp mot stroken: "Vet att han är en krigare"

När Sporten på söndagskvällen var i kontakt med Magnus Svenssons familj så bekräftade de att han nu blivit förflyttad från Akademiska sjukhuset i Uppsala till Mora lasarett, där han får fortsatt vård.

Magnus "Sigge" Svensson fick sparken från Leksands IF efter succésäsongen 2015/16. Innan dess hade han spelat i klubben i nästan 20 år och därefter varit både huvudtränare i damernas lag och assisterande i herrarnas.

Svensson var under sin spelarkarriär en framträdande back i såväl Leksands IF som i det svenska landslaget. Totalt spelade han 127 landskamper för Tre Kronor och hann under den perioden med att ta såväl OS- som VM-guld.

Läs mer: "Sigge" Svensson talar ut efter uppbrottet med Leksand – därför tvingas han bort: "Det är jobbigt"

Mer läsning

Annons