Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand besegrade Västervik efter sent avgörande

Leksand och Västervik möttes för tredje gången under vintern under fredagen. Matchen blev en jämn historia där målen kom i slutskedet av varje period. Och i den tredje var det Leksand som stod för avgörandet och tog tre poäng.

Annons
Leksand besegrade Västervik för tredje gången den här säsongen under fredagen. Foto: Daniel Eriksson/BILDBYRÅN

Leksand hade inför fredagens match tappat en topp två-plats till Pantern efter att ha förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

Det medan nästjumbon Västervik tagit två segrar på de tre senaste matcherna.

Under fredagskvällen när de båda lagen möttes för tredje gången under säsongen var det också hemmalaget Västervik som började bäst. Mycket beroende på att Leksand ådrog sig två tidiga utvisningar, kunde Västervik koppla ett grepp kring matchen, även om man inte var särskilt vassa i powerplay.

Därefter kunde Leksand sakta men säkert växa in i matchen. Båda lagen hade det tufft med att skapa målchanser, men i slutet av perioden fick bortalaget jubla först.

Efter matchens bästa och längsta Leksandsbyte sköt Anton Öhman från blå. Pucken träffade spelare framför mål och gled precis utanför målet, men där stannade den i snön. Martin Karlsson var då påpassligt framme och drog pucken framför mål och petade in den förbi Västerviks målvakt Jonas Fransson.

I den andra perioden såg mönstret ut som i den första, fast tvärtom. Leksand var det lag som hade det mesta av spelet inledningsvis, men ju längre perioden gick blev det mer och mer Västervik.

Framförallt de fem sista minuterna spelade hemmalaget riktigt bra och lyckades hitta en del kvitteringslägen. Ett av dem skulle också resultera i ett mål.

Victor Öhman kom på vänsterkanten och försökte slå en passning genom slottet, men pucken styrdes på Leksandsklubbor och blev liggandes mitt i banan. Där kom Dan Pettersson i full fart och kunde lägga in pucken mellan Tex Williamssons benskydd för en utjämning i matchen.

Därefter försökte hemmalaget få med sig ytterligare mål från den andra perioden, men inför tredje var det oavgjort, vilket kändes logiskt med tanke på den jämna matchbilden.

I den tredje perioden fick Västervik fortsatt fler chanser att spela i powerplay, men man hade förbluffande svårt att skapa några ordentliga chanser i den spelformen.

Istället var det i spel fem mot fem som Conny Strömberg fick en gyllene chans att spräcka sin målnolla för säsongen, men han fick inte träff på pucken i skottögonblicket.

Men det blev inget mer måljubel för Västervik, utan det blev Leksand som skulle ta hem alla poängen. Anton Karlsson fick en fin passning av Matt Carey och åkte in i slottet. Därifrån skickade Karlsson in ett fint skott bakom Fransson.

Därefter gjorde Emil Bemström matchens läckraste mål när han tog sig runt på högerkanten och skickade in ytterligare en puck i nät.

Därmed var matchen avgjord, men för säkerhets skull cementerade Alex Friesen segern med sitt 4–1-mål i tom kasse.

Leksand avancerar i och med segern tillbaka upp på andraplatsen. Västervik ligger kvar som nästjumbo, men får chans till revansch på Leksand redan på söndag när de båda lagen möts i Tegera arena.

Matchfakta

Västerviks IK–Leksands IF 1–4 (0–1, 1–0, 0–3)

Första perioden: 0–1 (18.35) Martin Karlsson (Anton Öhman, Emil Bemström)

Andra perioden: 1–1 (18.21) Dan Pettersson (Victor Öhman, Jacob Tenemyr)

Tredje perioden: 1–2 (14.16) Anton Karlsson (Matt Carey, Alex Friesen) 1–3 (16.37) Emil Bemström (Patrik Norén, Olle Alsing), i spel fyra mot fem, 1–4 (19.15) Alex Friesen (Matt Carey), mål i tom målbur

Skott: 24–36 (8–13, 8–10, 8–13)

Utvisningar, VIK: 2x2 LIF: 6x2

Domare: Richard Magnusson

Publik: 1978

Mer läsning

Annons