Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnar Leksand och skriver på för Rögle: "Haft en bra utveckling under mina år i Leksand"

Det som tidigare ryktats bekräftades på fredagen.
Backen Daniel Bertov lämnar Leksand, och skriver istället på för SHL-laget Rögle.
– Jag känner att jag haft en bra utveckling under mina år i Leksand och är nu redo för nästa steg i min karriär, säger Bertov till Rögles hemsida.

Annons
Bertov spelar nästa säsong i Rögle.Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Häromdagen meddelades det att Daniel Bertov inte blir kvar i Leksand. Redan då kom uppgifter om att han istället var klar för Rögle.

Och på fredagen bekräftades det. Daniel Bertov spelar nästa säsong i SHL med Rögle.

– Jag känner att jag haft en bra utveckling under mina år i Leksand och är nu redo för nästa steg i min karriär. Efter att ha suttit ner med Chris (Abbott, sportchefen) känner jag att jag vill vara med på den spännande resa som Rögle gett sig in på. Jag har fått en bra bild av klubben och ser fram emot att ansluta till organisationen, säger Daniel Bertov till klubbens hemsida.

25-åringen kom till Leksand i februari 2016, och har sedan dess spelat i laget, där det blev sex matcher under den förra säsongen och därefter 46 matcher vardera under säsongerna efter.

I fjol gjorde Bertov 13 poäng (5+8) på 46 matcher i grundserien.

– Daniel är en bra skridskoåkare och en fysisk och aggressiv försvarare som även visat en offensiv kompetens från blålinjen, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Bertovs kontrakt med Rögle sträcker sig över två säsonger.

Mer läsning

Annons