Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Leksand förlänger med trotjänaren samt norske målvakten

Leksands lagbygge fortsätter.
Under tisdagen stod det klart att forwarden Martin Karlsson förlängt sitt kontrakt med klubben.
Även den norske målvakten Jonas Arntzen får förlängt kontrakt.

Annons

För Plus-kunder: Allt om lagbygget i Leksands IF inför omstarten i Hockeyallsvenskan

Martin Karlsson stannar ytterligare ett år i Leksand, precis som den norske målvakten Jonas Arntzen.

Efter tisdagens besked har Leksand nu en målvakt, fem backar och sex forwards under kontrakt inför den kommande säsongen.

De två senaste som skrivit på nya kontrakt med klubben är alltså forwarden Martin Karlsson som gjorde sin första match för representationslaget för nio år sedan efter att han anslutit från moderklubben Smedjebacken två år tidigare.

Efter tre och en halv säsong i Borlänge, Almtuna och AIK återvände Karlsson till Leksand för två säsonger sedan och var med och tog upp laget i SHL.

Och nu har den 26-årige forwarden alltså förlängt sitt kontrakt med klubben över den kommande säsongen.

– Jag har mått väldigt dåligt över det som hände för någon vecka sedan, och det känns väldigt skönt att det är klart med kontraktet nu. Jag känner verkligen att jag vill vara med och hjälpa klubben och fansen tillbaka, och revanschlusten växer för varje dag som går. På måndag börjar träningen med laget igen och jag längtar efter att få träffa grabbarna och tillsammans påbörja vår gemensamma resa tillbaka mot SHL, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Karlsson förlängt sitt kontrakt meddelade Leksand att de väljer att lyfta upp den norske målvakten Jonas Arntzen från klubbens J20-lag.

Arntzen, som fyller 20 senare i år, går därmed in på sin tredje säsong i klubben efter att han anslutit från norska Lillehammer.

– Jag är jätteglad över att få den här möjligheten, det här var det bästa som kunde hända. Jag trivs jättebra i Leksand och känner verkligen för klubben. Jag förstår att jag är tänkt som en andramålvakt, men självklart kommer jag att kriga på för att få spela matcher, säger Arntzen.

För Plus-kunder: Ny info om Leksands truppbygge – om sportrådet, tränarna och spelarna: "De blir inte kvar"

För Plus-kunder: Mattias Ritola kan bli kvar i LIF – mötet avgör hans framtid: "Då litar jag på hans ord"

Mer läsning

Annons