Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jeremy Colliton om segersviten: "Det är såhär topplag spelar"

Mora vänder hemåt från Skåne med en uddamålsseger mot Pantern. Emil Bejmo blev matchens enda målskytt i en jämn tillställning.

– Du måste ta poäng om man vill vara i toppen. Man måste kunna ta poäng på flera sätt, sade Moras tränare, Jeremy Colliton efter matchen.

Annons

Mora vann senaste mötet mot Pantern med 3–2 på hemmais i Smidjegrav arena. Så när laget efter onsdagens batalj, denna gång i Malmö isstadion, kunde räkna hem ännu en uddamålsseger för lagets tränare, Jeremy Colliton, nöjd.

– Jag tycker vi spelade bra. Vi var solida. Vi kämpade bra. Vi hade bra press hela vägen. Vi skulle vunnit med mer än vad vi gjorde och kanske varit mer effektiva, men det var en bra prestation mot ett bra lag. De gjorde det svårt för oss, men vi skötte det bra.

Colliton poängterar att resultatet betyder mycket i den här matchen.

– Det är bra att vi kan hålla de borta från resultattavlan. Sista tre matcherna har vi släppt in några mål och därför kändes det skönt att vinna utan att släppa in ett mål idag.

Men nollan som Colliton värnar om hade kunnat gått förlorad redan i matchens inledande period, där Mora gång på gång gav bort pucken till framrusande Pantern-spelare.

– Vi hade några lägen där vi gjorde misstag i första perioden. De kom ut hårt, vi var visserligen förberedda på det, men de gjorde det svårt för oss. Men ju längre perioden gick desto mer kom vi in i matchen.

Är du orolig för att ni inte gör fler mål framåt?

– Inte alls, vi skapade flera chanser framåt och flera av våra spelare kom till bra lägen. Om vi fortsätter spela på det här sättet så kommer målen komma.

Femte matchen i rad som slutar med seger, vad säger du om det?

– Du måste ta poäng om man vill vara i toppen. Man måste kunna ta poäng på flera sätt, det är såhär topplag spelar. Vi kan komma bakifrån, framifrån, gå runt eller spela oss till mål.

Vad kan ni ta med er från matchen?

– Moralen. Vi jobbar hårt hela vägen, backchecken funkar väldigt bra och alla håller linjen. Det där är vårt recept för framgång, så det är bra att det funkar.

Läs om matchen:

Ny uddamålsseger för Mora – Emil Bejmo blev stor matchvinnare

Mora vann målsnål match mot Pantern – se höjdpunkterna här

Mer läsning

Annons