Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakobs om otäcka skadan under derbyt: "Blev rädd, för jag såg ingenting"

Förra Moraspelaren Jens Jakobs, nu i AIK, fick en klubba i ansiktet och tvingades blödande kliva av i derbyt mot Södertälje.
– Jag blev mest rädd, för jag såg ingenting, berättar Jakobs.

Annons

Jens Jakobs fick sy ett flertal stygn i ansiktet – men återvände och slutförde matchen.

Förra Moraprofilen Jens Jakobs var i centrum en hel del när hans AIK mötte Södertälje i hockeyallsvenskan. Jakobs hade ett flertal lägen att göra mål, utan att lyckas. Och han åkte på en otäck skada i den tredje perioden.

Jakobs hade ett skottläge men missade – och när Södertäljebacken Petter Lindberg skulle rensa bort pucken for klubban olyckligt upp i ansiktet på Jakobs. Som blev liggande på isen och blodet flödade, medan Petter Lindberg fick matchstraff.

– Jag blev mest rädd, för jag såg ingenting först. Jag tänkte bara "nej, nej, nej". Men det var lugnt. Det ser mycket värre ut än det är, berättar Jakobs och visar bilder i sin mobiltelefon från när AIK:s läkare sytt honom i ansiktet.

Jens Jakobs direkt efter skadan mot Södertälje.

När han möter media efteråt har han tejpat såret för att stoppa blodet.

– Han sydde bra, läkaren. Jag försökte komma tillbaka och hjälpa laget. I ansiktet är det ingen fara nu. Men matchen... Ja, de är ju smarta, de är disciplinerade. Vi kommer inte till de farliga lägena. Men ja, jag har ju ett friläge. Och jag har ju öppet mål precis innan jag skadar mig, men jag missar pucken. Så det var väl rätt åt mig, säger Jakobs besviket.

Han berättar också att Södertäljes Petter Lindberg bad om ursäkt för att han orsakade såret i ansiktet.

– Han är bra, Petter, säger Jakobs.

AIK har blandat och gett den här säsongen, men hade vunnit fyra av de sex senaste inför derbyt mot Södertälje. Trots spel i powerplay i över fem minuter lyckades man inte få in pucken, och AIK föll med 1–3 efter mål i tom bur i slutsekunderna.

Jakobs har sex poäng på tolv matcher hittills, och bara två mål. Många kräver givetvis mer av den profilerade värvningen från SHL – så också han själv.

– Jag försöker jobba på varje dag och vill göra bättre ifrån mig. Det är klart att jag känner press, men man ska klara av det, annars har man inget här att göra. Jag har inget att gnälla på, jag får ju spela och jag trivs jättebra. Så jag måste jobba på, säger Jens Jakobs.

Mer läsning

Annons