Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fabian Gunnarsson avstängd mot Björklöven – Jeremy Colliton rasar mot matchstraffet: "Svårt att svälja"

Moraforwarden Fabian Gunnarsson fick matchstraff för knätackling på Modos Jakob Stenqvist, från Mora, i tisdags. Jeremy Colliton köper inte det. "I mina ögon är det inte ens en utvisning", säger MIK-tränaren.

Annons

Mora stod för en stark avslutning och vände borta mot Modo i tisdags. Men, den stora snackisen var det matchstraff som Moras Fabian Gunnarsson fick efter en knätackling på Modos Jakob Stenqvist.

Han är automatiskt avstängd mot Björklöven och missar därmed lördagens match.

Se vad Fabian Gunnarsson tycker om händelsen:

LÄS MER: Moras matchhjälte om avgörande målet: "Lägger bara in den"

Moras tränare Jeremy Colliton köper inte att det är matchstraff.

– För mig är det inte ens utvisning. Deras spelare åker från tekningscirklarna med pucken rakt fram och Fabian glider in i honom. Om du tittar på videon så har Fabian sin axel i höjd med killens bröst. Deras spelare rör sig sent och har bägge händerna nere och sticker inte ut sitt knä. Jag kan inte se knätacklingen.

Du kan inte se den?

– Jag var där och har tittat på video flera gånger. Jag kan inte se den. Jag kan inte ens svälja en tvåa. Fabian kunde inte göra någonting där. Det är hans axel mot deras killes bröst. Deras kille rörde sig sent. Han såg uppenbarligen Fabian, annars skulle han inte ha flyttat på sig – och han sticker definitivt inte ut sitt knä.

Vad säger regeln då?

– Jag vet inte vad regeln säger, men jag borde sluta nu...

Här kan du se situationen som gav Fabian Gunnarsson matchstraff:

Jeremy Colliton tittar på videon med Sportens hockeyreportrar.

– Jag förstår att hans ben är där, men det är inte hans reaktion att sticka ut sitt ben. Jag kan bara inte se hur han kunde ha gjort det annorlunda. Jag håller inte med om att det ska vara matchstraff. Det är svårt att svälja, säger Jeremy Colliton.

På torsdagseftermiddagen kom också domen från Disciplinnämnden. Beslutet är att inte ge Fabian Gunnarsson ett längre straff.

Nämnden motiverar med att det av filmsekvensen inte går att med tillräcklig säkerhet fastställa att Moraforwarden gjort sig skyldig till en knätackling.

Fabian Gunnarsson missar således Björklövenmatchen på lördag. Det gör också skadade backarna Nathan Deck och Patrik Eklund samt avstängde William Pethrus.

Backen Erlend Lesund var tillbaka på is och körde för fullt.

– Det är positivt att han är med och kör. Men jag vet inte om han spelar på lördag, säger Jeremy Colliton.

Vad har du att säga om Björklöven?

– Jag har sett de två gånger nu. De har några skickliga spelare och ett bra powerplay. Det är en tuff bortaarena men jag gillar att åka dit. Det är en bra atmosfär med mycket publik. Jag tror att killarna känner samma som mig. Det är sådana matcher som du får ut det bästa av laget. Jag hoppas vi kan vara lika professionella som i tisdags mot Modo, där följde vi matchplanen fullt ut i 60 minuter, säger Jeremy Colliton.

LÄS MER: Collitons hyllning till Moras backupmålvakt: "Outstanding"

Mer läsning