Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Källgren tvingades lämna mötet med Mora efter en period med blodigt öga

Efter dryga 13 minuter in i första perioden hukade sig Oskarshamns målvakt, Erik Källgren, ner och tog sig för ansiktet. Källgren fick sedan utgå med blodvite i ansiktet och kom aldrig tillbaka i matchen igen.

Annons

Efter dryg 13 spelade minuter i Be-Ge-arena blev Oskarshamns målvakt, Erik Källgren, tvungen att lämna isen på grund av skada mot ansiktet. Olyckan verkar ha orsakats av Alexander Hilmerssons klubbspets, som på något sätt letat sig innanför hjälmen.

– Som tur gick det bra med Erik. Först trodde han att ögat vad skadat, men det ser ut att ha varit bara på ögonlocket. Så han ska kunna sova bra ikväll, säger Oskarshamns tränare Fredrik Söderström.

Men det ska inte vara någon fara för fortsättningen?

– Nej, det ska det inte vara. Han ska undersökas i morgon, man måste alltid vara vaksam när det gäller ögon. Men det ska inte vara någon fara, han hade full syn och vi limmade ihop hans ögonlock, så det gick bra.

Efter att Källgren utgick kom en annan ung målvakt in, Wictor Ragnewall och höll Källgrens inledda nolla hela matchen ut.

– Vi fick kasta in Ragnevall som är lika bra som Källgren, så det är såklart kul att han kan prestera så bra och får hålla nollan.

Det måste kännas skönt att ha en keeper på sidan av som är lika bra som förstekeepern?

– Det är en ynnest att ha två så unga och duktiga målvakter. När ena skadar sig olyckligt så kliver den andra in, det är klart att det känns bra.

Oskarshamn vann matchen med 3–0 och Ragnewall stod hela matchen.

Situationen som föranledde Källgrens skada

Mer läsning

Annons