Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter turbulenta säsongen i LIF – Filip Forsberg stöttar lillebrors val: "Att gå till BIK var det bästa som kunde hända honom"

Mitt under fjolårets säsong lånades Leksandsspelaren Fredrik Forsberg ut till BIK Karlskoga.
Efter säsongen valde han att lämna Dala-klubben för seriekonkurrenten – ett beslut som Filip Forsberg tycker var rätt.
– Det ska bli jäkligt kul att se vad han kan göra då han verkligen får förtroende, säger Filip Forsberg till Hockeysverige.

Annons
Foto: Bildbyrån.

Fredrik Forsberg hade en en turbulent säsong i Hockeyallsvenskan, som till en början kantades av lite speltid och en sparsam poängskörd.

Läs också: (+) Kritiska datumet för Johan Porsberger – då måste han meddela LIF: "Det stämmer"

Forwarden lånades därefter ut till seriekonkurrenten BIK Karlskoga. Där fick Forsberg sitt stora genombrott och noterades för 21 (10+11) poäng på 20 matcher.

Samtidigt befann sig storebror Filip Forsberg på andra sidan Atlanten och gladdes åt sitt syskons framgångar.

Men när tiden var inne för kvalspel, upp till SHL, mot ärkerivalen Mora IK, placerades Fredrik Forsberg utanför laget på nytt.

– För Fredrik var det bästa som kunde hända honom att gå till Karlskoga när inte Leksand ville ha hans tjänster. Där visade Fredrik att han är, utom någon som helst tvekan, en av de bästa spelarna i Hockeyallsvenskan, säger Filip Forsberg i en intervju med Hockeysverige och fortsätter:

– Han gjorde han 21 poäng på 20 matcher och jag tycker att det är tråkigt att han inte fick chansen visa det här i Leksand igen. Som alla såg hade det behövts i slutet.

Missa inte: (+) Efter tunga uttåget – nu siktar Leksandsprofilen på OS: "Den största drömmen"

När säsongen var över bestämde sig Fredrik Forsberg att lämna Leksands IF och skrev istället på för BIK Karlskoga. Ett beslut som Filip är uppmuntrande till.

– Han har haft lite knackiga säsonger. Först var han skadad och förra säsongen var bortspolad med utlåningar, men som räddades upp i slutet. Nu blir han en av deras toppspelare, vilket han förtjänar med tanke på det avslut av säsongen som han hade. Det ska bli jäkligt kul att se vad han kan göra då han verkligen får förtroende.

Läs också: (+) Allt om Leksands lagbygge inför Hockeyallsvenskan 2018-19 – kontraktsläget, rykten och senaste silly season-nytt

Mer läsning

Annons