Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter juniorsuccén – nu får nästa talang debutera: "Jättestort för mig"

Annons
Filip Johansson är nästa junior att få chansen i Leksands a-lag. Foto: Oliver Bonde (montage).

Han är ett av Leksands stora framtidsnamn. När laget i morgon tar sig an Pantern på hemmaplan gör 17-årige Filip Johansson debut.

Flera juniorer har på senare tid fått chansen i Leksands a-lag. Senast under onsdagens match mot Vita Hästen var det J20-forwarden Marcus Karlberg, son till klubbikonen Mikael Karlberg, som fick chansen att debutera. Han tackade för förtroendet genom att stänka dit sitt första mål i den vitblå tröjan.

Nu är det nästa 17-årings tur. När Leksand under fredagen tar emot Vita Hästen debuterar backtalangen Filip Johansson.

– Det blir den ena saken efter den andra nu, haha. Jensa (Nielsen) hade skickat ett meddelande till mig sent igår att jag skulle vara med och träna i dag (torsdag). Och sen i dag berättade Leffe (Carlsson) att jag skulle vara med i truppen i morgon, berättar Filip på klubbens hemsida.

Han lämnade moderklubben Fagersta AIK säsongen innan TV-pucken. Sedan dess har han tagit den långa vägen genom Leksands ungdomslag där han de senaste två säsongerna tillhört klubbens J20-lag.

Han tycker det har varit inspirerande att se så många juniorer få visa upp sig i allsvenskan. Senast var det inte mindre än fem med i truppen.

– Det var roligt att se, och det visar verkligen hur bra juniorer det finns i den här föreningen. Mackan (Marcus Karlberg) kliver in och gör mål i första matchen liksom, och drar dessutom på sig en roughing. Jag är inte förvånad, haha, det känns lite typiskt honom, säger Johansson.

Oavsett hur mycket speltid det blir i morgon längtar han tills att få dra på sig matchtröjan.

– Ja, det känns väldigt, väldigt roligt så klart. Nu vet jag ju inte om jag kommer att få spela i morgon, men jag kommer ju att vara med på bänken i alla fall, och bara det är jättestort för mig.

LÄS MER

Stortalangen Filip Johansson om flytten till Leksand: "Är man från Fagersta blir det inte Västerås"

Mer läsning

Annons