Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Colliton inför Moras toppmöte: "Roligt med viktig match direkt"

Efter segern mot bottenlaget Västerås i förra omgången väntar en på papperet svårare motståndare för Mora IK på tisdagskvällen.
Laget reser till Småland och möter en av Hockeyallsvenskans största överraskningar, Västervik.
– Vi behöver bara titta i tabellen för att förstå förutsättningarna, säger Moratränaren Jeremy Colliton om toppmötet till klubbens hemsida.

Annons

I sista matchen före jul vann Mora borta mot Västerås med 4–2. Tränare Colliton hoppas att Mora kan upprepa insatsen mot Västervik.

– Jag tycker att vi gör en bra bortamatch mot ett lag som var desperata efter poäng. Vi visade stor karaktär som kunde komma därifrån med tre poäng, säger han om Västeråsmatchen.

Nu väntar tabelltvåan Västervik borta. Västervik, på 54 poäng, är fyra efter ledande BIK Karlskoga. Trean Mora står på samma poäng som Västervik, men har sämre målskillnad.

– Det ska bli roligt att dra igång med en viktig match direkt. Vi behöver bara titta i tabellen för att förstå förutsättningarna, säger Colliton som främst imponeras av Västerviks offensiv.

– Vi är imponerade över hur snabbt de förflyttar pucken och de kan skapa offensiva chanser i sina spelvändningar, säger Jeremy.

Säsongens tidigare möten har slutat med hemmasegrar, 7–5 till Västervik och 3–1 till Mora.

Han har det klart för sig vad som behövs för att vinna och på så sätt ta sig förbi Västervik i tabellen.

– Vi måste vara medvetna om att varje byte kan bli avgörande. Vi måste visa tålamod och vara nöjda med att kunna vinna med 3-2 eller 2-1, säger Colliton till moraik.se.

Klart är att nyförvärvet Viktor Amnér är med på resan till Västervik.

– Han har inte spelat match på en månad, så vi får se hur mycket speltid han får.

Mer läsning

Annons