Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BIK värvar Isac Skedung från Leksand – som parhäst till Forsberg: "Har en bra kemi ihop"

BIK Karlskoga värvar från Leksand.
20-årige centern Isac Skedung ansluter till det hockeyallsvenska jumbolaget – för att spela tillsammans med polaren Fredrik Forsberg, som är inlånad från Leksand till BIK.
– "Foppa" har spelat mycket med Isac tidigare, säger BIK:s sportchef Thomas Fröberg.

Annons
Isac Skedung lämnar Leksand för BIK Karlskoga.

LÄS OCKSÅ: Örebro Hockey kallar hem lånet från BIK Karlskoga: "Känner att vi behöver honom"

Den stora spelaromsättningen i BIK Karlskoga fortsätter.

På måndagen, tre dagar innan transferfönstret stänger, plockade Örebro Hockey hem lånet Rodrigo Abols, och i stället värvade BIK en ny center i Isac Skedung från Leksand. Kontraktet gäller säsongen ut, skriver klubben på sin hemsida.

Och sportchefen Thomas Fröberg sticker inte under stol med att hans tanke är att Skedung ska prestera tillsammans med Fredrik Forsberg, som är utlånad från Leksand till BIK resten av säsongen.

– "Foppa" har spelat mycket med Isac tidigare och de har en bra kemi ihop. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i BIK Karlskoga, säger Fröberg till kubbens hemsida.

När Skedung gör debut kommer han bli spelare nummer 40 att spela för BIK i hockeyallsvenskan den här säsongen. Men Oskarshamn (44) och Leksand (41) är snäppet värre under en hockeyallsvensk säsong som präglats av en lånekarusell.

BIK ligger sist i hockeyallsvenskan och har sex poäng upp till fast mark med åtta matcher kvar att spela. Härnäst väntar Malmölaget Pantern på bortais på onsdag.

– Vår förhoppning är att Isac gör debut redan på onsdag mot Pantern, säger Fröberg.

Skedung är fostrad i Sala HK och gjorde som ungdomsspelare en säsong i norska Storhamar, men kom till Leksand redan som 16-åring, sommaren 2013. SEdan dess har han avancerat från klubbens J18-lag hela vägen till A-laget, där han i fjol gjorde 27 SHL-matcher och i år noterats för sju poäng på 31 allsvenska matcher.

Mer läsning

Annons