Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat – Matt Carey klar för Leksand: "Gillar att gå rakt på mål"

Precis som Hockeypuls skrev tidigare under dagen, var Matt Carey nästintill klar för Leksands IF. Nu har klubben bekräftat värvningen av den 25-årige kanadensaren.
– Vi har goda vitsord om Matt och tror han kommer bli nyttig hos oss i vinter, säger Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig i LIF, i en pressmeddelande på klubbens hemsida.

Annons

Läs också: Uppgifter: Leksand på väg att värva forward

I eftertexterna av Leksands förlust under onsdagskvällen mot Troja/Ljungby så presenterade klubben ett nyförvärv.

Detta i form av den dubbelfattade kanadensaren Matt Carey, som sedan tidigare ryktats vara påväg in i klubben. 25–årige Carey kommer senast från spel med AHL–laget Grand Rapids Griffins och kontraktet med Leksands IF ska sträcka sig över denna säsong.

Matt Carey har kritat på för Leksands IF.

– Matt är en hårt jobbande forward som spelar en enkel ishockey och gillar att gå rakt på mål. Han är en duktig tekare som kan spela både kant och center om det behövs. Vi har goda vitsord om Matt och tror han kommer bli nyttig hos oss i vinter, avslutar Mikael Karlberg i klubbens pressmeddelande.

Under de matcher som Carey spelat för Grand Rapids Griffins har han stått för ett mål och en asssit. När han förra året spelade för ett annat AHL–lag, Hartford Wolf Pack, stod han för hela 21 mål och åtta assist.

TV: Se den nyblivna leksingen Matt Careys första NHL–mål.

Mer läsning

Annons