Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Leksandsforwarden lämnar – presenterad för Malmö: "Passar mig perfekt"

Johan Olofsson är näste man ut för Leksand.
Han presenterades officiellt för Malmö under torsdagsmorgonen.
– Passar mig perfekt, säger han till klubbens hemsida.

Annons

Malmö håller på med att stärka upp truppen inför kommande SHL-säsong. Stjärnvärvningen Andy Miele blev klar i går och näste man in är Leksands Johan Olofsson.

22-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det ska bli väldigt inspirerande, att få vara en del av Malmö Redhawks under de två kommande säsongerna. Jag var och hälsade på under förra veckan och fick ett väldigt bra intryck av såväl staden som av ledningen runt laget. Tränarna vill spela en fartfylld hockey och det är något som passar mig perfekt, säger han till klubbens hemsida.

Olofsson var med 16 poäng femma i lagets interna poängliga förra säsongen. Leksand tappar en kille som stod för tio mål och snabba skridskor.

– I Johan får vi in en ung, talangfull och extremt skridskosnabb forward. Just fart är något som tränarna värdesätter och därför känns det väldigt bra att få hit honom. Det är dessutom en spelare som vill framåt i sin karriär och vi ser att han kan ta steg hos oss, samtidigt som vi, med honom i truppen, kommer att ha fler spelare som kan hota offensivt, säger sportchefen i Malmö, Patrik Sylvegård.

För Plus-kunder: NHL-stjärnan om starka banden till Leksand: "Viktigt att ha spelare med hjärta för klubben"

Mer läsning

Annons