Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Leksand byter sportchef – han tar över efter Karlberg

Leksand föll i seriefinalen mot Timrå under onsdagen.
Nu förändrar klubben inom organisationen – där Mikael Karlberg lämnar jobbet som sportchef.
– Mikael Karlberg kommer gå tillbaka till rollen som junioransvarig och Leif Carlsson kommer ta övergripande ansvar över Leksand IF:s A-lag, säger Christer Plars i en livesändning på klubbens hemsida.

Annons
Mikael Karlberg byter roll inom Leksands organisation och ersätts som sportchef av Leif Carlsson. Bild: Arkiv/Bildbyrån

Mikael Karlberg har varit aktiv i ledarroll inom Leksands IF sedan 2014-15 då han var huvudtränare för klubbens J20-lag. Efter det följdes en och en halv säsong som utvecklingsansvarig på spelarsidan innan han inför den här säsongen blev sportchef i klubben han representerade som spelare under många år.

SE MER: TV: LIF byter sportchef – Hockeypuls sände live om förändringarna: "Tror det här är jättebra för föreningen"

Men nu är sejouren som sportchef över. SportExpressen var först med uppgifterna om att Karlberg lämnat sin roll och kort senare bekräftade klubben själva förändringarna.

– Mikael Karlberg kommer gå tillbaka till rollen som junioransvarig och Leif Carlsson kommer ta övergripande ansvar över Leksand IF:s A-lag, säger Christer Plars i en livesändning på klubbens hemsida.

Karlberg kommer alltså återvända till att jobba med klubbens juniorer.

– Allt har sin tid och det är tredje säsongen jag har varit med och jag kände, när vi fick chansen att stärka upp på juniorsidan, att det är något jag brinner för och jättegärna vill göra, säger Karlberg.

TV: I spelaren nedan kan du se Hockeypuls sändning i repris.

Leif Carlsson tog över som huvudtränare i Leksand i oktober och kommer nu alltså att kombinera rollen som huvudtränare med jobbet som sportchef i tabelltvåan Leksand.

- Jag är mycket hedrad över att få den här frågan efter så kort tid i föreningen. Jag känner ett stort stöd av hela organisationen, och det är mycket därför som jag har tackat ja till att utöka mitt uppdrag i Leksand IF. Det känns skönt att ”Challe” finns kvar i föreningen och att han är beredd att vara delaktig. Christer Siik får även han en viktig roll, och det känns skönt att ha hans support vid min sida, säger han i ett pressmeddelande.

► (+) Tuff start knäckte Leksand mot Timrå: "Kan räkna upp massor av saker de gör bättre än oss"

► (+) Tung debut för McNally när Leksand föll i seriefinalen: "Utvisningarna förstörde för oss"

Mer läsning