Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaspöket jagar LIF

/
  • Leksands Gabriel Karlsson tror att laget vänder förlustsviten på hemmaplan i kväll mot Södertälje.

Sex förluster på 15 matcher.
Leksands IF har aldrig varit sämre på hemmaplan.
– Jag vet inte varför det blivit så här, säger Leksands lagkapten Gabriel Karlsson inför mötet med Södertälje i kväll.

Annons

Leksands IK har fyra raka förluster på hemmaplan.

Senast laget tog tre poäng i Tegera Arena var den 26 november när Almtuna besegrades med 4–2.

– Av tradition är Leksand ett starkt hemmalag. Det vill vi också vara, men det har inte varit på på slutet. Jag vet inte varför det blivit så här. Jag har inget bra svar, säger Gabriel Karlsson.

Laget hade åtta raka segrar på hemmaplan fram till förlusten mot Rögle.

Sedan kom sparkningen av Christer Olsson och Niklas Eriksson – och efter det har det blivit noll poäng på tre matcher.

– Det är nog en kombination av saker som spelar in. Motståndarna vill ofta backa hem när det kommer till Tegera. Jag tycker kanske att vi gått på lite för hårt i vissa matcher. De har fått kontra på oss. Samtidigt är det ingen ursäkt. Vi ska klara av att möta sånt motstånd och vinna hemma.

På de 15 första hemmamatcheran har laget åkt på sex förluster – något som aldrig tidigare hänt sedan laget tog klvit ner i hockeyallsvenskan 2006.

– Det har blivit lite att vi vinner varannan match på slutet. Vi har slagit Malmö, VIK och Mora. De matcherna har gett självförtroende. Men vi vill ju rida vidare på det. När vi sedan kommit till nästa match har det försvunnit litegrann.

Ni har ju trots allt gjort bra matcher på bortaplan?

– Ja, det tycker vi också. Det är lite konstigt det där med självförtroende. Det är färskvara. Det kan ta väldigt många matcher att bygga upp, sedan kan det räcka med ett dåligt byte så är det borta. Det går liksom inte att förklara.

Gabriel Karlsson vet hur laget ska vända trenden.

– Man har varit med ett tag nu och det handlar mycket om att fortsätta jobba konsekvent. Jag tror inte man ska börja ändra för mycket, och hålla på att byta väg. Då blir det bara osäkerhet.

I kväll väntar Södertälje SK i Tegera Arena, ett lag som jagar playoffplats.

– Det är absolut dags att vända det här nu. Vi har ett bra slagläge trots att vi inte spelat jättebra på slutet. Vi har varit bra på att studsa tillbaka på slutet och jag är övertygad om att vi tar tre poäng i morgon (läs: i dag)

Mer läsning

Annons