Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir nästa assisterande tränare i LIF

Leksands IF förstärker ledarstaben med ytterligare en assisterande tränare. Det blir Johan Rosén, huvudtränare för klubbens J18-lag de fyra senaste säsongerna, som ska samarbeta med Andreas Appelgren och Sjur Robert Nilsen i båset.

Annons

- Det skall bli jättespännande och motiverande att jobba vidare med utvecklingen av dom juniorspelare som föreningen jobbat långsiktigt med och som idag har en plats i a-laget, säger Johan Rosén i ett pressmeddelande.

Sportchefen Tommy Salo:

- Vi känner att vi behöver en bredd i vårt ledarteam för att vara så väl förberedda som möjligt för uppdraget att etablera Leksands IF i elitserien och Johan har gjort ett jättebra jobb med juniorerna.

Samtidigt står det klart att målvaktstränaren Jonas Levén lämnar båset för att koncentrera sig på att utveckla klubbens elitmålvakter.

- Det här är även en bra lösning för att kunna höja vår utbildningsnivå på samtliga våra elitmålvakter, Jonas får samtidigt bättre förutsättningar och mer tid än han haft tidigare då han varit med i båset, säger Salo.

Annons