Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu IF straffade HSK

/
  • Två bra målvakter höll siffrorna nere i Allettanpremiären mellan Falu IF och Hedemora. Hemmalagets Henrik Stadjer gick segrande ur striden med Hedemoras Mikael Gråbo genom att bland annat rädda samtliga HSK-straffar.
  • Falu IF var det klart bättre laget i två perioder och fick till sist jubla över en efterlängtad seger mot Hedemora.

På fjärde försöket kom Falu IF:s första seger mot Hedemora för säsongen.
Laget vann Allettanpremiären med 3–2 efter straffar.
–Skönt, även om jag tycker att vi borde ha vunnit under ordinarie tid, säger FIF-målvakten Henrik Stadjer som räddade samtliga tre HSK-straffar.

Annons

Samtidigt fick han se lagkamraten Jonatan Lindroth förvalta sin straff på rätt sätt mot målvaktskollegan i HSK, Mikael Gråbo.

– Äntligen. Hedemora har blivit ett spöke för oss, även om jag tycker att det inte borde vara så. Vi har ju varit med i alla matcher som vi förlorat tidigare, säger Henrik Stadjer.

HSK började även bäst i onsdagens match. När laget bjöds på ett powerplay i mitten av den första perioden höll sig Jesper Andersson framme och blev derbyts förste målskytt.

Falu IF:s replik kom bara några minuter senare, också i numerärt överläge.

Hemmalaget satte 2–1 tidigt i den andra perioden och tog sedan över spelet, bland annat beroende på ett par täta HSK-utvisningar. Trots det gjorde HSK nästa mål, på nytt i powerplay.

Falu IF vann skotten i den andra perioden med 22–8 och följde upp med 15–3 i den sista perioden.

– Verkligen synd att vi inte lyckades avgöra under ordinarie tid, konstaterar Henrik Stadjer.

En stor anledning var förstås att även Hedemora förfogade över en duktig målvakt i nämnde Mikael Gråbo. Han fick dock se sig besegrad i den avgörande straffläggningen av Stadjer, som i tur och ordning räddade straffarna från Petter Mattsson, Jonas Kapla och Jesper Andersson.

– Jag kände redan på uppvärmningen att det gick bra på straffarna, så jag gick in i straffläggningen med ett bra självförtroende, säger Stadjer.

HSK-tränaren Magnus Moberg var inte alltför besviken efter säsongens första förlust mot Falu IF.

– Falun var tunga. De spelade fysiskt och vi får vara nöjda med att vi lyckades nypa en poäng, säger han.

I nästa omgång, på fredag, möter Falu IF tippade topplaget Nyköping borta medan Hedemora tar sig an Wings HC Arlanda på hemmaplan.

Mer läsning

Annons