Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett tufft beslut"

/

Peter Hermodsson hade suttit en månad som på sin post som klubbdirektör.

Då tvingades han ta det tuffa beslutet att sparka Harald Lückner.

Annons

– Det är hjärtskärande att behöva ge det beskedet till en så bra person, säger Hermodsson.
När DT för ett par dagar sedan pratade om det var någon förändring på gång i båset, svarade han nej, som nog alla klubbdirektörer skulle ha svarat på samma fråga.
– Klart det har diskuterats, men den utlösande faktorn var förlusten mot Almtuna, poängterar Hermodsson.
– Vi har ju diskuterat förändringar hela tiden och vi har ju också tagit in Pavlikovsky (Rastislav) och en ny målvakt (Tyler Plante), men jag det har inte blivit nån förbättring, den dåliga trenden har bara fortsatt och det har inte blivit någon ändring i tabellen.
Hermodsson säger att beslutet är hans.
– Så är det, jag tog beslutet, men självklart är det förankrat hos styrelsen, poängterar han.

Hur tog Harald beskedet?
– Självklart blev han besviken, han är ju tävlingsmänniska. Det här var inte vad han själv ville och det visar verkligen hur engagerad han är, menar Hermodsson.
Enligt klubbdirektören är det inte spelarna som fick honom att ta beslutet.
– Självklart har vi pratat med dem, men det här är ingen "palatsrevolution" som spelarna ligger bakom, poängterar han.
– Visst har spelarna varit frustrerade, men det är på grund av att de inte fått ut allt på isen. Det är inga spelare som kommit till mig och klagat på Harald.
Hermodsson återkommer till att det är de sportsliga resultaten som styr.
– Harald har verkligen försökt, men har inte fått ut det vi vill på isen. Han har haft många av killarna i flera år, vilket kan vara en orsak varför han inte lyckats få ut allt. Men det finns större tränare än Harald som kört fast.
Hermodsson förespråkar kontinuitet, men på grund av de klena resultaten blev han tvungen att agera.
– Det här har ju växt fram och förlusten mot Almtuna innebar att vi kände att "nu måste vi göra nåt". Det är verkligen synd att ge en sådan ikon det här beskedet, han har ju ändå varit med och tagit Mora till elitserien och betytt väldigt mycket för klubben, betonar Peter.
– Men nu åkte vi på fjärde förlusten, trenden har varit negativ och det verkar inte bli någon ändring, spelet har inte blivit bättre.

Lars Ivarsson fick erbjudandet att ta över och tackade ja. Vid sin sida får han, efter eget önskemål, Göran Tärnlund, som så sent som förra hösten var assisterande till Harald, men som den här säsongen coachat J20-laget, men även gjort inhopp med A-laget.
– Nu hoppas jag laget tar sig samman och att det blir sprätt i benen på killarna, för vi har ett tillräckligt bra lag för att vända på det här, menar Hermodsson.
DT har sökt Harald Lückner för en kommentar.

Mer läsning

Annons