Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En till sjukhus när Tre Kronor föll mot Lettland

Victor Ejdsell till sjukhus.
Matchstraff för Mario Kempe.
Då föll Sverige mot Lettland, med 4–3 efter straffar.

Annons

Sveriges Victor Ejdsell fick föras till sjukhus efter en huudtackling i den första perioden.

I går körde Sverige över Lettland med 4–0. I dag såg det ut att gå på samma sätt när Sverige tidigt tog ledningen i träningsmatchen i Södertälje efter mål från Johan Ryno och André Petersson, där det första kom redan efter 32 spelade sekunder.

Men den blågula glädjen var snabbt bortblåst.

I mitten av den första perioden förde Victor Ejdsell in pucken i offensiv zon, där han fick en tackling mot huvudet av Lettlands Ginas Meija. Meija fick matchstraff och Ejdsell blev liggandes på isen i flera minuter. Till slut kunde han ta sig av banan och fick föras till sjukhus med en befarad hjärnskakning.

LÄS MER: Victor Ejdsell till sjukhus med befarad hjärnskakning – efter brutala tacklingen: "Kommer från helt fel sida – är extremt fegt"

Smällen tycktes påverka de svenska spelarna, och i den andra perioden var det letterna som förde spelet. Och när svenske Mario Kempe drog på sig en 5+20 var inte letterna sena med att ta tillvara på möjligheten. Plötsligt var det kvitterat, och Lettland tog under det numerära överläget även ledningen med 3–2.

Totalt blev det hela 72 utvisningsminuter i matchen, som gick till förlängning och straffavgörande efter att Ryno gjort sitt andra mål i matchen med dryga fem minuter kvar av ordinarie speltid.

I straffläggningen var dock Lettland det starkaste laget, och vann efter att Ryno, Petersson och Linus Omark alla missat sina straffar.

De två landskamperna mot Lettland är en del i VM-förberedelserna för det svenska laget, som där ser ut att bli ett stjärnspäckat lag med flera förstärkningar från NHL.

LÄS MER: Uppgifter: NHL-spelare nummer åtta klar för hockey-VM

Nästa helg spelar Sverige två träningsmatcher mot Vitryssland, på bortaplan.

Uppdatering: Senare under dagen bekräftades att Ejdsell ådragit sen en hjärnskakning, och förbundskapten Rikard Grönborg meddelade efter matchen att Ejdsells chanser till en VM-plats nu är lika med noll.

– Det är kört. Det är bara att packa väskan och åka hem, sa han till Expressen.

Mer läsning

Annons