Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark insats räckte inte – Borlänge föll mot serieledaren

Borlänge Hocke gav aldrig upp och var ytterst nära att få med sig poäng när topplaget Troja-Ljungby gästade på söndagen.
Till sist fick man dock ge sig, med flaggan i topp.

Annons

Borlänge Hockey stod för en riktigt stark insats, då Troja-Ljungby gästade Borlänge Ishall på söndagen.

Smålandslaget är, tillsammans med Kristianstad, överlägset i den södra Allettan, men Borlänge pressade serieledaren ända in på målsnöret.

Efter ett 0–2-underläge efter den första perioden började Borlänge äta sig in i matchen i den andra. Två läckra mål, av Marcus Andersson och Mathias Wiklund såg till att göra ordentlig match av det hela inför sista akten.

Där kvitterade Viktor Mårtensson efter fyra minuter, men bara sekunder senare svarade Troja, då man tryckte in ett nytt ledningsmål.

Ett mål som kom att bli matchavgörande.

Borlänge plockade ut storspelande målvakten, Tobias Sandberg, mot slutet och pressade på, men lyckades inte få in enkvittering.

Borlänge stod dock för en gedigen arbetsinsats i tre perioder, och att det inte räckte till mer, beror främst på en motståndare som var ännu lite bättre.

För Borlänges del väntar nu en riktig ödesmatch på onsdag, då man ställs mot Lindesberg på bortais. En match som kan komma att bli avgörande för vilket av de två lagen som kniper en plats i play off-spelet framöver.

Matchfakta

Borlänge HF–IF Troja-Ljungby

3–4 (0–2, 2–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (0.40) Mattias Åkesson, 0–2 (10.05) Niclas Lehmann (Johan Andersson, Tobias Törnkvist).

Andra perioden: 1–2 (6.36) Marcus Andersson (Nils Eriksson, Mathias Wiklund), 1–3 (9.17) Tobias Törnkvist (Mikael Johansson, Jens Holmström), 2–3 (18.57) Mathias Wiklund (Nils Eriksson, Marcus Andersson).

Tredje perioden: 3–3 (4.20) Viktor Mårtensson (Dick Ahlström, Marcus Andersson), 3–4 (4.43) Mikael Johansson.

Utvisningar, BHF: 2x2 min. Troja: 3x2 min.

Skott: 30–43 (13–9, 6–22, 11–12)

Domare: Thomas McCarthy.

Publik: 475.

Mer läsning

Annons