Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanadensare förstärker Borlänge Hockey: "Kreativ och bra skott"

Borlänges lagbygge inför den kommande säsongen fortsätter.
Under onsdagen presenterades den kanadensiske forwarden Lucas Venuto.
– Som spelare är jag kreativ med bra händer och ett bra skott samtidigt som jag gillar att spela fysiskt, säger Venuto till klubbens hemsida.

Annons

Efter fyra säsonger i de kanadensiska juniorligorna QMJHL och OHL kom forwarden Lucas Venuto till Hockeyettan säsongen 2015-16 när han skrev på för Mörrum och då noterades för 31 poäng på 34 matcher.

Förra säsongen inledde han sedan i Kristianstad där det blev två mål och fem assist på 14 matcher innan han lämnade för spel i farmarligan ECHL och Brampton Beast där han gjorde sju poäng på 36 matcher.

Nu står det klart att han återvänder till svensk hockey efter att han skrivit på för Borlänge Hockey över den kommande säsongen.

– Jag är upprymd och glad att vara ombord. Jag har varit i Sverige tidigare och trivs bra i landet. Mitt mål är att fortsätta bygga min hockeykarriär i Sverige och nå Allsvenskan med BHF. Som spelare är jag kreativ med bra händer och ett bra skott samtidigt som jag gillar att spela fysiskt. Jag hoppas och tror att publiken kommer tycka att jag är underhållande spelare, säger kanadensaren till klubbens hemsida.

Från klubbens sida hoppas man kunna dra nytta av Venutos näsa för målet.

– Ett spännande tillskott, en målskytt som är utrustad med ett oerhört vasst skott, säger Mats "Horndal" Jonsson.

Läs också: Borlänge värvar från SHL-klubben: "Har något bra på gång"

Läs också: Forwarden återvänder till Borlänge Hockey: "En spelare som tillhör topparna i hela ligan"

Mer läsning

Annons