Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jeff Jakobs teori bakom det schyssta spelet: "Vi är spelförande"

Borlänge leder den interna ligan med minst antal utvisningsminuter i division ett västra.
Tränare Jeff Jakobs menar att man inte behöver dra på sig utvisningar när man för matcherna och har mycket puck.

Annons

I Borlänge Hockeys senaste bortamatch mot Surahammar dröjde det till sista minuten i sista perioden innan Borlänge fick sin första tvåminutare i matchen. Och det faller in i mönstret för Borlänges säsong så här långt. De leder nämligen inte bara Division ett västra, samtidigt är de det snällaste laget på isen med endast 108 utvisningsminuter totalt.

– Jag tror några av grejerna beror på att vi spelar ett högt tempo vilket gör att motståndarna drar på sig utvisningar mot oss. Samtidigt styr vi spelet och äger matcherna vilket gör att vi inte hamnar i de situationer där vi måste dra på oss utvsningar, menar Jeff Jakobs.

Tvåan i tabellen Lindlöven hittar vi på en fjärdeplats i fair play-ligan med totalt 146 utvisningsminuter i år. För övrigt ger detta Borlänge 6.75 minuter per match i snitt och samma siffra för Lindlöven är 9.12.

Jeff Jakobs coachar spelarna.

Surahammar surnade till ordentligt flera gånger eftersom domaren valde att inte ta några utvisningar på Borlänge förrän det var sex sekunder kvar av matchen. Enligt Jeff Jakobs ägde man även den här matchen som slutade 2-4 till Dalalaget.

– Jag tycker att siffrorna inte riktigt speglar matchbilden. Vi äger matchen och vet vad vi håller på med, säger Jakobs efter matchen.

Ni gör de flesta av målen i periodenarnas slutskeden. Varför är det så?

– Jag tror det är lite mentalt att vi inte är påslagna från start i perioderna. Vi behöver ett eller två byten för att komma i gång. Men trots det gör vi en bra match. Jag tycker vi äger matchen.

Mer läsning