Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fostrad i SHL-klubb – nu är poängfarlige backen klar för Borlänge: "Modern tvåvägsback"

Han har fått dra på sig landslagströjan som ungdomsspelare och har flera års hockeyfostran i Luleå.
Nu är Isak Pantzare klar för Borlänge.
– Det känns spännande, säger 21-åringen.

Annons

Borlänge värvar en poängfarlig back.

Isak Pantzare gjorde 26 poäng, varav två mål, i division I förra säsongen. Då i Piteås tröja. Men nu får han alltså dra på sig en annan.

– En spelare jag fick upp ögonen för under säsongen15/16 när vi mötte Piteå. En liten back som är väldigt rörlig samtidigt som hanspelar tufft. Isak är en duktig passningspelare i en tilltalande ålder, säger sportchefen Mats "Horndal" Johansson i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet över säsongen och Pantzare kommer bära nummer sju. Tittar man på Övertorneåsonens bakgrund har han fått stora delar av sin hockeyfostran i Luleå, innan han 2015/16 gick till Piteå, men imponerade så pass att han lånades in av Hockeyallsvenska Asplöven under åtta matcher. Han har också bokförts för tre U16-landskamper.

– Det känns spännande, jag har bott hela mitt liv iNorrbotten så det blir kul att testa på någonting annat. Som spelare tycker jagatt jag är en modern tvåvägsback som vill sätta igång spelet med ett braförstapass. Mina styrkor ligger i offensiven skulle jag säga, säger Pantzare.

Mer läsning

Annons