Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge hockey fortsätter imponera i hockeyettan – ny serieledare efter Enköping-vinst

Borlänge hockey tog sjätte raka segern och övertog serieledningen när de vann mot Enköping med 6–1.

Annons

Borlänge hockey har radat upp segrar under inledningen av årets Hockeyetta. Fem raka segrar och bara en oavgjord på sex matcher inför mötet mot Enköping. När matchen spelats klart i Borlänge Ishall hade hemmalaget även kammat hem sin sjätte seger.

Borlänge fick en smakstart i matchen mot Enköping. 1–0 kom efter endast 1.17 in i matchen. Erik Pers stod för målet.

Men kort efter hemmalagets ledningsmål kvitterade gästerna. Dock skulle Borlänge återta ledningen. En svajig period kunde summeras med 3–1-ledning till hemmalaget.

– Första perioden är inte så bra, vi är lite slarviga men vi leder ändå med 3–1 inför andra och det får väl vara godkänt, säger Borlänges tränare Jeff Jakobs efter matchen.

Andra perioden var ryckig till sin karaktär på grund av många avbrott och utvisningar. Inget av lagen fick till något vidare spel men Borlänge kunde ändå utöka sin ledning till 4–1, denna gången genom Dick Ahlström i 5 mot 3-spel.

– Vi fick till slut in pucken där, så det var skönt. Vi gör mål på 33 procent av våra powerplay i dag så det är bra.

Matchens avslutande akt var den klart starkaste från hemmalaget. Borlänge höll i spelet och skapade flertalet chanser att helt och hållet stänga igen den så kallade butiken.

– I tredje perioden är vi bra, vi är starka och vi är stabila under hela perioden.

5–1-målet kom relativt omgående i den tredje perioden. Perioden var endast tre minuter gammal när Erik Johansson tryckte dit målet som punkterade gästernas jaktlust.

Jonas Halvarsson skulle, innan matchen var till ända, även göra 6–1– tillika sitt andra för kvällen.

– Vi har fått en bra start på serien, men vi har saker kvar att jobba med. Vi vinner skotten i dag igen, men vi behöver öka vår effektivitet, även om den var bättre i dag än tidigare matcher.

I nästa match ställs ni mot Mariestad, vad är det för motstånd?

– Mariestad är ett tufft och bra lag, de är av många favorittippade i Hockeyettan. Men gör vi det vi ska och följer våra linjer ännu mer så har vi en bra chans, helt klart.

Borlänge hockey leder nu Hockeyettan på 19 poäng, en poäng före tvåan Kumla.

Borlänge–Enköping 6–1(3–1, 1–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (1.17) Erik Pers(Karl Hassel, Markus Nygren), 1–1 (3.06) Oskar Pettersson(Andreaz Persson), 2–1 (15.04) Patrik Elfsberg(Erik Johansson), 3–1 (17.57) Jonas Halvarsson.

Andra perioden: 4–1 (34.02) Dick Ahlström(Jonas Halvarsson) i 5 mot 3-läge.

Tredje perioden: 5–1 (42.55) Erik Johansson(Patrik Elfsberg, 6–1 (56.18) Jonas Halvarsson(Marcus Andersson, Nils Eriksson)

Skott: 39–21 (15–6, 11–7, 13–8)

Utvisningar, ESK: 6 x 2, 1 x 5, 1 x 20. BHF: 3 x 2

Publik: 429

Domare: Daniel Eriksson

Mer läsning

Annons