Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge fick kämpa för segern mot tabelljumbon

Efter att man vunnit med 11–0 hemma senast kan det lätt uppstå lite hybris hos ett ishockeylag. Borlänge lyckades tackla den eventuella övertron på sig själva och kriga till sig segern i Surahallen.

Annons

Båda lagen inledde matchen avvaktande. Trots att dalalaget hade bortamatch ekade "Borlänge!, Borlänge!" över hela ishallen. Konkurrensen från hemmalagets klack var med andra ord inte mycket att tala om.

Borlänges första mål hängde i luften hela första perioden även om Surahammar försvarade sig bra och hemmalagets målvakt gjorde några riktigt bra räddningar.

Många trodde att matchen mot tabelljumbon skulle bli en promenadseger för Borlänge. Men mot slutet av första perioden var det faktiskt Surahammar som fick farligast lägen och såg ut att få dit den. Då kom det, Borlängemålet alla väntade på. Det var Dick Ahlström som hittade rätt för sjätte gången denna säsong.

Precis som i första perioden kändes som att Surahammar blev mer och mer taggat för varje minut som gick. Och precis som i första är det då Borlänge, nästan lite retsamt, trycker dit 0–2. Den här gången var det Viktor Ehn som påpassligt var framme och tog hand om returen som uppstod efter ett skott från nyförvärvet Jesper Persson.

Borlänges klack gjorde sitt bästa för att hjälpa bortalaget.

Men det var som att Surahammar hade bestämt sig ändå. Den här gången skulle inte luften gå ur och målen rinna iväg obehindrat. Det resulterade i en del stökiga situationer med tjafs och nästan slagsmål. Det var då det hände, en ganska grötig situation framför Borlänges mål ledde till att Surahammars Hampus Gavelin kunde kriga in pucken samtidigt som han blev neddragen av Borlänges backar.

Stefan Högberg i närkamp med Surahammar-spelare.

Det lossnade något i andra perioden. Känslan var att Borlänge fortsatte trumma på medan Surahammar inte orkade behålla samma fokus som de hade i första perioden. Och då var det Borlänges tur igen, Jonas Halvarsson sköt den i nättaket på målvaktens plocksida så vattenflaskan flög all världens väg.

Stundtals visade Borlänge upp ett bländande spel med snabba kontringar och organiserat uppspel. Det syntes trots allt att ett av lagen på isen toppar serien och det andra ligger sist. Och skottstatistiken i andra perioden (5–20) talar sitt tydliga språk.

Överlag hade Borlänge problem att komma igång med sitt spel direkt från start i perioderna, och trejde var inget undantag.

Efter Borlänges fjärde mål, som för övrigt hade ett riktigt fint passningsspel som grund, utbröt mycket tumult och långa disskussioner med domarna. Det berodde på att en av Surahammars spelare låg skadad i hörnet efter att ha träffats av en klubba i ansiktet och domarn inte blåst av.

Dick Ahlstrand inledde målskyttet för Borlänge.

Matchen

Surahammar – Borlänge

2–4 (0–1, 1–2, 1–1)

Första perioden: 0–1 (17.35) Dick Ahlström (Jesper Persson, Viktor Ehn)

Andra perioden: 0–2 (6.01) Viktor Ehn (Jesper Persson), 1–2 (10.16) Hampus Gavelin (Nicklas Larsson), 1–3 (12.20) Jonas Halvarsson (Karl Hassel, Markus Nygren),

Tredje perioden: 1–4 (52.45) Karl Hassel 2–4 (57.59) Nicklas Larsson (Jarno Pikkarainen.)

Skott: 17–42 (4–10, 5–20, 8–12)

Utvisningar: Surahammar 5x2 min +10 min.

Publik: 192

Domare: Jimmy Spolander, Joel Hammar, Rasmus Strömberg.

Mer läsning

Annons