Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blekt Borlänge tog fjärde raka segern

Insatsen lämnade en hel del i övrigt att önska.
Trots det inkasserade Borlänge Hockey ändå till tre nya poäng när jumbon Surahammar gästade.
– Jag tycker inte att vi kommer upp i den standarden vi kan. Jag är inte nöjd med insatsen, säger BHF-tränaren, Jeff Jakobs.

Annons

Inför onsdagens match i Borlänge Ishall hade jumbolaget Surahammar bara lyckats göra fyra mål på lika många matcher.

Efter tre perioder mot Borlänge hade man nästan fördubblat den siffran, då hemmalaget hade anmärkningsvärda problem i åtminstone de två inledande perioderna.

– Vi tummar på reglerna i spelet utan puck och följer inte det som vi har pratat om innan säsong, under säsong och innan match, säger Jeff Jakobs.

SE ÄVEN: Borlänges backklippa efter nya segern: "Minst lika bra i år"

Marcus Linderborg har nyss gjort 4–2 och gratuleras av  Viktor Mårtensson.

Första ronden blev minst sagt svängig, och efter att Robin Holm gjort 1–0 efter en dryg minut så var det svängdörrar åt båda håll, med flera läckra mål till följd.

Borlänge var under större delen av matchen det spelförande laget, men hade svårt att helt haka av Surahammar ur matchen.

Som när Marcus Linderborg gjorde 4–2 i powerplay en bit in i mittperioden bara för att strax därpå få se när gästerna svarade och skickade in en ny reducering.

Efter två perioder stod det alltså 4–3 till Borlänge. Anmärkningsvärt är att gästerna då bara hade skjutit sju skott på mål.

– Jag tycker lite synd om vår målvakt, Marcus Hellgren, där. Han får inga roliga lägen heller.

Sista akten blev ett relativt sömnpiller, där Surahammar aldrig orkade resa sig tillräcklig mycket för att egentligen hota Borlänge. Istället utökade Borlänge sin ledning, och när Karl Hassel skickade in 6–3 i öppen bur, med en minut kvar, så var saken klar.

Borlänge tog därmed sin fjärde raka seger och befäste därmed sin topposition i Hockeyettan Västra.

– Vi får skilja på prestation och resultat idag. Tre poäng är vi nöjda med, men man måste se det mer långsiktigt. Det är en lång säsong och då kan vi inte vara nöjda med prestationer som är så här, säger Jakobs.

Är du orolig?

– Orolig är kanske inte rätt ord, men man tar med sig lite funderingar. I slutändan är det en lång resa, så det gäller att ta lärdom av varje match – reflektera och utveckla.

Ni har ändå fyra raka, vad säger det om er?

– Det är väl en styrka. Sedan tycker jag det som är vår största styrka är att vi i match efter match vinner skottstatistiken och äger matcherna. Det glädjer mig. Men det är för slarvigt i spelet utan puck. Idag går det, men nästa gång kanske det inte gör det. Då är det en onödig förlust på grund av oss själva.

Matchfakta

Borlänge Hockey–Surahammars IF

6–3 (3–2, 1–1, 2–0)

Första perioden: 1–0 (1,15) Robin Holm (Viktor Mårtensson, Jim Jakobs), 1–1 (2.53) Jarno Pikkarainen (Nicklas Larsson, Emil Eriksson), 2–1 (4.44) Lars Eriksson (Marcus Andersson), 3–1 (17.06) Marcus Andersson (Lars Eriksson, Mathias Wiklund), 3–2 (18.11) Jarno Pikkarainen (Nicklas Larsson, Emil Eriksson).

Andra perioden: 4–2 (9.19) Marcus Linderborg (Patrik Elfsberg, Viktor Mårtensson) spel fem mot fyra, 4–3 (12.41) Marcus Lundin-Andersson (Nicklas Larsson, Jerno Pikkarainen).

Tredje perioden: 5–3 (5.40) Mathias Wiklund (Lars Eriksson, Nils Eriksson), 6–3 (19.00) Karl Hassel (Erik Pers, Jonas Halvarsson).

Utvisningar, BHF: SIF:

Skott: 47–13 (13–4, 17–3, 17–6)

Domare: Thomas McCarthy

Publik: 466.

Patrik Elfsberg.

Marcus Andersson.

Kasper Lindqvist.

Dick Ahlström.

Mer läsning

Annons