Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det pekar uppåt för Mora

/

Vid juluppehållet var Mora på väg att bli avsågat.
Men efter fem raka segrar är laget på allvar med igen i kampen om platserna till förkvalserien.
– Det är kvalserien som är vårt mål, säger målvakten Daniel Hansen.

Annons

Efter hemmaförlusten (efter förlängning) mot Bofors den 16 december var Mora på nionde plats i den allsvenska tabellen och avståndet upp till en plats bland de sju bästa var sju poäng.

Efter juluppehållet har dock Mora hittat formen, vunnit fem raka matcher (en efter straffar och en efter förlängning), och täppt till luckan.

Vinner Mora kvällens hemmamatch mot Malmö tar sig laget förbi skåningarna och upp på rätt sida om förkvalstrecket.

– Det blir en rolig match mot Malmö, en riktig streckmatch, och det har sett bra ut för oss på slutet. Vi har sex raka matcher med poäng.

Varför har ni fått spelet att lossna?

– Vi har haft spelet i oss hela tiden, men varför det gått så bra på slutet är svårt att säga. Det går fort att avancera med trepoängssystemet och det är klart att det känns roligare i dag att gå ner till hallen och träna än vad det gjorde för några veckor sedan.

Vad förväntar du dig för matchbild mot Malmö, blir det ni som kommer att föra spelet?

– Jag hoppas att det blir så med den fart som vi har i spelet just nu. Jag tycker också att vi ska föra spelet mot alla lag på hemmaplan.

Målsättningen för Mora inför säsongen var att ta en av direktplatserna till kvalserien. Nu är den chansen i praktiken borta, men chansen finns i allra högsta grad att som i fjol, via förkvalserien, ta sig till spel i kvalserien.

Mer läsning

Annons