Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debutanten

/

På torsdagen blev det klart att provspelande Henrik Karlsson blir kvar i Mora resten av säsongen.
I dag slängs han rakt in i hetluften direkt, då ärkerivalen Leksand står för motståndet.
– Det kommer att vara krig därute, säger backen.

Annons

Han gjorde sitt första träningspass med Mora så sent som i lördags. Inte ens en vecka senare har Henrik Karlsson, 21, övertygat så pass mycket att han nu får förtroendet resten av säsongen.

Debuten på seniornivå i Sverige blir inte vilken som helst – säsongens fjärde upplaga av Slaget om Siljan.

– Det ska bli riktigt härligt och jag är riktigt taggad. Jag har sett litegrann från tidigare derbyn och vet att det kommer att vara krig där ute.

Någon särskild derbykänsla i laget?

– Det drar ju alltid ihop sig lite när det är något sådant här, men hur det än är så är det bara en match där vi ska ta tre poäng. Vi kommer kriga för varje minut där ute.

Vad skulle du säga är nyckeln till Moras framgångar just nu?

– Av det lilla jag har sett så är det lagsammanhållningen som är väldigt bra. Alla krigar för varandra. Jag kommer från en helt annan miljö, ett ställe där det inte fanns lagsammanhållning alls, så det är lite annorlunda, säger Karlsson som senast spelade med det vitryska laget Yunost.

Karlsson är ett välkommet tillskott i Moratruppen, som för tillfället dras med vissa skadebekymmer på backsidan.

Kalle Ekelund, som fick kliva av tidigt mot Tingsryd med en knäskada, ska undersökas vidare på fredagen, men är definitivt borta i derbyt.

– Det finns inga möjligheter till spel. Den där typen av skada brukar vara att man är borta i två till sex veckor, säger Moras läkare Tomas Maneus.

Tom Nilsson, som varit axelskadad, är fysiskt sett tillgänglig, men saknar matchtempo.

– Men jag förmodar att han kommer att vara med, säger MIK-tränaren Lasse Ivarsson, som tror mycket på nytillskottet Karlsson.

– En spelande och skridskoskicklig back som, trots sin storlek, har mycket puck i sig. Det är viktigt att få i gång honom så fort som möjligt

Mer läsning

Annons