Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge tar över Karlsson

/

Ratade Leksandsspelaren Martin Karlsson har gått från klarhet till klarhet under sin lånesejour i Borlänge.
Nu är det klart att det blir en fortsättning i klubben säsongen ut, då BHF tar över kontraktet.
– Klart som fan att det betyder jättemycket, säger Borlänges sportchef Mats "Horndal" Johansson.

Annons

En tidig julklapp – det fick Borlänge Hockey klart med under tisdagen, då man kom överens med såväl Leksand som Martin Karlsson om att ta över 20-åringens kontrakt från och med årsskiftet.

– Klart som fan att det betyder jättemycket för oss. Han har ju varit väldigt bra i de här matcherna och dessutom trivs han och vill vara kvar, säger Johansson.

Utan hjälp av sponsorer hade dock inte övergången varit möjlig.

– Med Leksands mått mätt så har han väl kanske ingen jättelön, men för oss är det naturligtvis en del. Vi klarar av det, men det är klart att vi får ta till lite extraåtgärder och speciell finansiering. Jag kan säga att vissa av våra sponsorer själva har erbjudit sig. De har väl tyckt att Martin varit duktig och att det är viktigt att han blir kvar. Skulle vi inte ha haft en idé om hur det skulle lösas, så skulle vi förstås inte våga ta in honom.

I Borlänges avtal med Martin finns dock inskrivet att han får gå till en klubb i Allsvenskan under januari.

– Om det skulle dyka upp något har han den möjligheten. Men jag tror inte han tar vad som helst i allsvenskan heller, menar Johansson.

På sina åtta matcher i Borlängetröjan har Martin stått för 16 poäng – varav 8 mål i sina två senaste matcher. I onsdagens bortamatch mot Surahammar kommer han dock inte till spel, då han fortfarande dras med sviterna efter sin nackspärr.

Har du planer på att vässa truppen ytterligare inför allettan?

– Njä, det vet jag inte. Jag tycker att vi har ett ganska bra lag när alla är hela. Dessutom tror jag att det finns någon växel till att lägga i, menar Johansson.

DT-sporten har förgäves sökt Martin Karlsson för en kommentar.

Mer läsning

Annons