Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge breddar truppen

/
  • Moras center Dan Pettersson förstärker Borlänge Hockey under resten av säsongen.

I dag är det premiärnedsläpp i hockeyns Alletta.
I Borlänge HF spänner man musklerna och lånar in Moras centertank Dan Pettersson.
– Det känns som att det kommer att gå åt folk, säger Borlänges sportchef Mats "Horndal" Johansson.

Annons

Under hösten har 19-årige Dan Pettersson varit utlånad till IFK Ore där han stått för 31 poäng på 23 matcher.

Efter den ordinarie division 1-serien kallades Pettersson tillbaka till Mora, där han funnits med i a-truppen i de senaste två matcherna mot Sundsvall och Rögle.

Under tisdagen blev det klart att den reslige centern kommer att spela med Borlänge resterande delen av säsongen.

– Han hade bäst tekningsstatistik (62,05 %) av alla i serien och är en gammaldags centertyp som är bra i båda riktningarna. Han var jävligt bra i någon av matcherna vi spelade mot Ore, säger "Horndal" som är nöjd med att få in ytterligare kraft i truppen.

– Vi måste bredda laget litegrann. Dels kommer det alltid skador och sjukdomar och dels blir det en tuffare serie och tätt mellan matcherna. Det känns som att det kommer att gå åt folk.

Pettersson tränade med Borlänge på tisdagen och är med största sannolikhet tillgänglig för spel redan i kvällens Allettan-premiär hemma mot Hudiksvall.

Som DT-sporten tidigare berättat har målfarlige forwarden Niklas Sjölund åter tagit upp hockeyn efter ett uppehåll.

Sjölund har under den senaste månaden tränat med Borlänge, och gjorde även bra ifrån sig i en träningsmatch mot Järfälla (2–2) under uppehållet. Något som gjort att klubben nu väljer att satsa på honom under resten av säsongen.

Tränare Ulf Skoglund:

– Egentligen har han för lite träningar innanför västen, men killen har potential, det är det inget snack om. Han är en sniper och ska kunna vara där och ställa till oreda.

Favoriter i serien?

– Ser man rent krasst på papperet så har väl Nyköping det starkaste laget. Enligt bettingfirmorna är det de och Hudiksvall som är favoriter. Vi och de andra två lagen från vår serie är tippade i botten.

Hur ser du på era chanser?

– Det är lite knepigt att veta var man står, men vi tycker att vi hade en bra förstadel. Men det finns mer att ta ut ur vissa spelare och vi ska försöka vara med och kriga. Om inte annat ska vi vara med och jävlas, säger Skoglund.

Mer läsning

Annons