Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bofors slog Örebro i hockeyderbyt

Örebro leder hockeyallsvenskan och har besegrat länskonkurrenten Bofors två gånger den här säsongen. Men på onsdagen tog Bofors revansch. Bofors slog Örebro med 4–0 inför drygt 4 500 hemma i Karlskoga.

Annons

Senast tappade tabelltvåan Bofors 3–0 borta mot Troja/Ljungby och föll med 3–4. Bofors gjorde inte om den bjudningen.

När Niklas Arell snodde pucken i mittzon och följde upp med ett skott som gick via Örebromålvakten Nicklas Dahlbergs plockhandske och i mål till 4–0 efter mindre än fem minuter av tredje perioden så var matchen avgjord.

– 4–0 är större än spelskillnaden, sade dock Bofors succétränare Sam Hallam.

Dessförinnan hade Bofors gått fram till 3–0 efter framför allt en stark andraperiod. I den första visade lagets poängkung Linus Persson vägen med ett rappt skott i Dahlbergs plockkryss.

– Gött att få första målet. Sedan var det stabilt. Och gött att slå Örebro, men det är bara en av 52 matcher, sade Persson i Viasat Hockey.

Fredrik Höggrens direktskott till 2–0 överraskade Dahlberg och när Örebro hade två spelare utvisade i slutet av andra perioden släppte han in backen Martin Thelanders halvdana skott mellan benen.

Segern gjorde att Bofors minskade gapet i toppen. Med 68 poäng är Karlskogalaget fyra efter Örebro.

Turbulenta Malmö lyckades bortabesegra Sundsvall med 4–3 efter straffläggning, där Linus Klasen satte den avgörande straffen. Han reducerade även till 1–2 i mitten av den andra perioden. Mattias Wennerberg satte kvitteringspucken till 3–3 med 21 sekunder kvar. (TT)

Mer läsning

Annons