Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut i uppmärksammat hockeybråk dröjer

Annons

Klart är i alla fall att Hedemoraspelaren Johan Strömberg missar kvällens derby mot Skedvi/Säter, efter hans nedklubbning bakifrån av Smedjebackens Peter Sundström.

-När vi får in rapporten kommer vi att gå in med en begäran om yttrande från de inblandade. Då talar vi samtidigt om ifall spelaren blir avstängd under utredningen eller inte, säger Claes E Hallqvist, disciplinkommitténs ordförande i region väst.

Hallqvist bor och arbetar i Örebro och har därför liten uppfattning om vad som egentligen hände i Fundiahallen.

-Domaren Jimmy Spolander har i alla fall ringt mig och berättat att det kommer en rapport.

Eftersom Johan Strömberg åkte på ett så kallat match penalty är han automatiskt avstängd en match, den mot SSIF i kväll. Sedan kan han alltså bli aktuell för spel i toppmötet borta mot Fagersta på onsdag.

-Ja, om vi då inte har hunnit behandla rapporten från domaren blir det ju så.

Enligt Hallqvist talar emellertid mycket för att Johan Strömberg blir avstängd under utredningen, när väl domarrapporten kommit disciplinkommittén till del.

Direkt efter nedklubbningen av Peter Sundström i fredags pratades det från smedjebackshåll om att göra en polisanmälan mot Johan Strömberg.

Men Ludvikapolisen hade ännu i går inte fått in någon sådan anmälan, vilket i så fall går i linje med vad Peter Sundström själv önskar. Trots att han fick hjärnskakning samt värk i nacke och rygg till följd av smällen.

-Johan är egentligen inte en sådan person som gör så där. Alla gör vi väl fel ibland och jag vill inte att han ska bli polisanmäld, sade Peter Sundström då till tidningen.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons