Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengtsberg till Norge

/
  • När Mora IK värvade in Tyler Plante hamnade Christoffer Bengtsberg i kylan. Nu är det klart att den 22-årige målvakten fortsätter säsongen i norska Stjernen, som övertar kontraktet från MIK.

Sedan Mora IK skaffade den transatlantiske målvakten Tyler Plante har Christoffer Bengtsberg varit överflödig.
Under onsdagen blev det klart 22-åringen kommer att fortsätta säsongen i Stjernen, från Fredrikstad.
– Det ska bli skönt att få spela hockey igen, säger Christoffer.

Annons

När vi når den numera forne MIK-målvakten under onsdagseftermiddagen är han i bilen på väg mot Norge till sin nya klubb.

– Det är med en bitterljuv känsla som jag lämnar Mora. Det ska bli väldigt kul att få träna och spela hockey samtidigt som det är tråkigt att lämna laget. Jag kommer att sakna killarna oerhört mycket, säger han.

Din tid i Mora IK blev knappast vad du hade hoppats på?

– Det blev väl inte som någon hade hoppats.

– Jag är självklart besviken över min prestation. Men jag tycker ändå inte jag var så dålig att klubben behövde skaffa en ny målvakt, så det var tråkigt när så skedde.

– Men så här är det i hockeyvärlden, när tränarna och Mora IK bestämde sig för att skaffa en till målvakt, så var det vara att acceptera det, konstaterar Christoffer vars karriär nu forsätter i Norge.

Vad vet du då om Stjernen, som för övrigt parkerar på åttonde plats i den norska ligan?

– Inte så mycket faktiskt, men det är några killar där som jag spelat tillsammans med tidigare.

– Sedan är det samma tränare där som jag hade förra säsongen när jag spelade i Danmark, Magnus Sundkvist, som för övrigt har ett förflutet i Mora IK, säger Bengtsberg.

22-åringen från Stockholm kom i somras till Mora IK efter att ha inlett fjolårssäsongen i Växjö och avslutat den i danska Rødovre.

Sejouren i dalalaget blev inte lång med totalt tolv framträdanden i allsvenskan och med 88,96 i räddningsprocent.

Häromdagen blev det också klart att Dan Pettersson än en gång blir utlånad. 19-åringen har under hösten spelat med IFK Ore, men nu väntar spel i Allettan med Borlänge. Lånet gäller till och med februari ut.

När det gäller de båda långtidsskadade spelarna Alexander Sundström (lår/ljumske) och Patrik Andersson (huvud) ser inte klubbdirektören Peter Hermodsson någon ljusning i dagsläget.

– Det är mycket tråkigt för de här båda killarna, konstaterar Hermodsson.

Mer läsning

Annons