Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åring spräckte halskotan

Annons

- I dag mår jag bra, säger Igor då vi når honom via telefon.

Värre var det för en och en halv vecka sedan. Snart 16-årige Igor spelar i Mora-Orsa IK:s A-pojkslag. Förra lördagen var det match mot Skogsbo och det var då olyckan var framme.

- Jag var nere i ena sarghörnet och skulle hämta en puck. Då fick jag ett felskär samtidigt som jag åkte på en tackling i ryggen. Det här är något som jag fått berättat för mig, själv minns jag inget, säger Igor.

Det blev transport till Mora lasarett. Där gjordes undersökningar och efter tre dagar fick en lättad Igor åka hem. Men glädjen blev inte långvarig och den unga hockeykillen fick en smärre chock då beskedet kom.

- Det var lite läskigt. Först säger läkarna att det inte är så farligt och man får åka hem. Tre timmar senare ringer de och säger att jag måste opereras.

Det blev transport till Akademiska i Uppsala, där Igor genast behövde genomgå en operation. Men det blev en tre dagar lång väntan innan han fick lägga sig på operationsbordet.

- På grund av ovädret kom det in många akuta fall och då fick jag vänta. Men i lördags tog de ben från höften och planterade in det mellan den femte och sjätte kotan.

- Det var inte många millimetrar från att jag blev förlamad och läkarna säger att jag haft riktig tur som klarade mig så här bra.

Det blir till att ta det lugnt ett bra tag, men Igor har inga som helst planer på att sluta med hockeyn.

- Nej, nej. Till hösten ska jag vara tillbaka på is igen, säger en glad Igor Ljevak.

Mer läsning

Annons