Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ishallen firar 30 år med hemvändarmatch, konståkning och islandshästar

Den 20 december 1985 invigdes Säters ishall.
Nästan på dagen 30 år senare blir det 30-årskalas i ishallen som numera har återtagit sitt ursprungliga namn Kristinehov.
Kalaset blir på juldagen.

Skedvi/Säters IF, Säters IF, Säters IF Konståkning och Säters kommun bjuder in till isfest i Säters ishall på juldagen för att fira att Kristinehov fyller 30 år. Programmet inleds klockan 14.00 på juldagen.

– Vi letar efter en invigningstalare men har inte fått klartecken från någon talare riktigt ännu, säger Owe Hedin, som är föreståndare på Skönvikshallen.

– Men jag jobbar även med lite fritidsfrågor inom kommunen så det är därför som jag är med i 30-årsfirandet av ishallen, förklarar han.

Efter talet så blir det knattematch följt av en julshowuppvisning av konståkarna. Därefter följer ytterligare en ishockeymatch, för lite äldre spelare. Programmet avslutas sedan med en match för ännu äldre spelare.

– Då blir det den årliga hemvändarmatchen där hemvändare möter ett veteranlag. Det är tradition, säger Owe Hedin.

– Hemvändarmatchen firar nog också 30 år. Tidigare år har det varit uppemot 600-700 personer på läktarna på den matchen, så vi hoppas på lika mycket i år, säger Tomas Engström, marknadsansvarig inom Skedvi/Säters IF.

Hemvändarmatchen brukar börja klockan 16.00 men i år senareläggs den en timme till klockan 17.00. Vid 16.00 blir det nämligen något helt nytt – uppvisning i istölt.

– Det är Tomas som har fixat hit islandshästar som ska ha en uppvisning på isen, berättar Owe Hedin.

– Detta med istölt är något helt nytt som vi testar. Det gäller att hitta på något nytt, roliga saker. Om jag har förstått det rätt så är några av ekipagen världsmästare. Det är Mailinn Soler som håller i istölten. Hon är sambo med Axel Grusell, tränare för Skedvi/Säters IF:s A-lag, berättar Tomas Engström.

Under isfesten medverkar även Säterbandet Shotgun Wedding som bland annat kommer att spela musik i pauserna. Dessutom serveras det glögg och pepparkakor hela dagen. På kvällen hålls sedan en stor hemvändarfest på Folkets hus i Säter.

– Det är lite kul att Kristinehov nu åter heter samma sak som för 30 år sedan. Ishallen har ju tidigare hetat både Milko Arena och nu senast Arla Arena, men när avtalet med Arla gick ut tidigare i år så då bytte ishallen tillbaka till Kristinehov, säger Tomas Engström, som hoppas att det späckade programmet ska locka många Säterbor till ishallen på juldagen.

– Det gäller att våga prova lite nya, roliga saker, som detta med istölten, säger han.

Läs fler nyheter från Säters kommun.