Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ishallen får nytt namn

Annons

De första skären i ishallen i Säter togs den 14 december 1984. Officiell invigning av hallen skedde 20 december 1985 och allmänheten fick lämna namnförslag på hallen och den fick namnet Kristinehov.

Namnbytet har godkänts av kommunen.

Milko stöttar ungdomsishockeyn i Säters IF och cupturneringen i helgen för U 14-lag bär också namnet Milko Nattcup.

Invigningen av hallen sker klockan 14 med musik, hoppborg och tal, berättar Östlund Bäckehag.

Ishallen har inför denna säsong även fått en uppfräschning. Den har målats av ideella krafter under ledning av Daniel Eriksson och Andreas Sidegren.

Säters IF ishockeyklubb driver verksamheten från de yngsta i Björnligan upp till och med 16-åringar med många lag i träning och seriespel. Juniorer och A-lag finns i SSIF, Stora Skedvi/Säters IF Ishockey.

Nytt för året är att alla lag i både Säters IF ishockeyklubb och SSIF har lika matchdräkter, plus en gemensam logga.

Nytt är också ett gemensamt marknadsråd som jobbar med sponsorssidan.

- Våra sponsorer ska verkligen ha en eloge för hur de ställt upp, bland annat med de nya matchdräkterna, säger Bengt Krigsman, ny ordförande i SSIF.

Fler nyheter i hallen är att den nya ismaskinen snart ska finnas på plats och fram tills dess har hallen en ismaskin till låns av företaget som levererar nya ismaskinen.

Milko Arena blir flitigt använd.

- Vi har 200-250 användare av hallen varje dag, berättar Bengt Krigsman.

Han berättar även att i SSIF finns denna säsong juniorlaget för 20-åringarna i J 20 elit. Klubben har ett mycket bra juniorlag, som också visades vid premiären i J 20 elit Västra A där SSIF spelade 2-2 mot Sunne, som räknas som ett av de möjliga topplagen i serien.

Milko Nattcup i helgen för U 14 lag har första matchen på fredag klockan 18.30 och finalen spelas klockan 15 på söndag. I cupen deltar Säters IF, Falu IF, Borlänge HC, Hille/Åbyggeby, Orsa IK och Hanviken.