Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isbanaåterställseftertältras

IFK Mockfjärd och Gagnefs kommun satsar 50 000 kronor på att återställa hockeyplanen vid Mockfjärdsskolan efter tältraset 2010.

Annons

Efter ett mycket kraftigt snöfall rasade hockeytältet i Mockfjärd samman.

Sedan tältet och stålställningen tagits bort reparerades sargen och planen, som därefter använts av skolan och för spontanidrott.

Vid raset drogs även belysningen, belysningsstolparna och puckskydden ner och föreningen har nu sökt bidrag för stolpar, armaturer och nät.

Kostnaderna bedöms uppgå till 49 625 kronor.

Kommunstyrelsens fritids- och idrottsutskott har samrått med föreningen och diskuterat bland annat vilka som nyttjar anläggningen. Föreningen har meddelat att den i dagsläget inte har några planer på organiserad hockeyverksamhet, men påpekat att planen används dagligen för spontanidrott samt skol- och förskoleverksamhet.

IFK har också betonat att det är viktigt att planen hålls öppen då det är enda isbanan i Mockfjärd.

Fritids- och idrottsutskottet har nu beviljat föreningen ett investeringsbidrag på 37 218 kronor, vilket motsvarar 75 procent av den sökta summan.