Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isabella och Bo får jazzstipendium

Lennart Wikströms jazzstipendium, som kan sökas av jazzstuderande ungdom ej över 21 år och födda eller boende i Dalarna, delas i år ut för tionde gången.

En enig jury har beslutat att stipendiet tilldelas två unga musikstuderande: Isabella Lissars, sång, och Bo Nygårds, gitarr, som får dela på stipendiesumman 40 000 kronor.

Sångerskan Isabella Lissars är 20 år och kommer från Hedemora. I fjol avslutade hon sina studier på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun.

Juryns motivering: "Isabella Lissars levererar jazz med ett personligt uttryck och ett väl utvecklat tonspråk. Vi spår en lysande framtid för denna unga sångerska som redan sticker ut i mängden".

Gitarristen Bo Nygårds är 19 år och kommer från Falun. Han har under våren avslutat sina studier på Musikkonservatoriets jazzlinje i Falun.

Juryns motivering: "Med rötter djupt förankrade i jazztraditionen spelar Bo Nygårds nyanserat och svängigt på ett sätt vi är säkra på att Wes Montgomery hade uppskattat. Vi är exalterade att se vart detta tar vägen i framtiden för denne unge man som redan har full koll på harmoni, rytmik och melodi".

Jazzstipendiet administreras av Ludvika jazzklubb.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel