Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Irriterad över bristande gatsopning i Grängesberg

– Våren kom tidigt, men ännu har de inte börjat sopa bort gruset på gatorna här i Grängesberg. Dåligt skött av kommunen.

Det framför en man i samtal med DT och han är rejält irriterad över hur kommunen skött gatsopningen denna vår.

– Jag vet att vi har sopat bland annat cykelvägarna och vid skolorna i Grängesberg. Vägarna är dock inte sopade men det är på gång, svarar gatuchefen Anders Axelsson.

Han tillbakavisar bestämt uppgifter om att kommunen i stället lagt tid och kraft på att sopa efter genomfarterna i Ludvika.

– Det är säkert tre säsonger sedan som vi gjorde det. Genomfarterna är Trafikverkets ansvar och samma sak gäller för genomfarten i Grängesberg.

I sammanhanget påpekar gatuchefen att det är få trottoarer i Grängesberg som kommunen ansvarar för.

– Vid privata fastigheter ska fastighetsägarna utföra sopningen. Många sköter det bra, andra mindre bra.

Att privata fastighetsägare av någon anledning ännu inte sopat är enligt Anders Axelsson också förklaringen till att flera trottoarer i centrala Ludvika fortfarande är grusiga. Det gäller till exempel trottoaren på den norra sidan av Eriksgatan, delen mellan Kyrkskolan och Fredsgatan.

Kommunen har dock missat att sopa trottoarer vid bland annat Kasttjärnsparken och Hillängskiosken, men gatuchefen hoppas att vårstädningen ska vara klar i både Ludvika och Grängesberg den 31 maj.

– Våren kom tidigt i år men å andra sidan har det varit otroligt mycket grus att ta reda på. Vi tvingades till väldigt mycket grusning den gångna vintern.