Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irländare tog hem British open

Annons

Upplösningen av årets British open blev en riktig rysare. Padraig Harrington kunde slutligen höja en majorbuckla i luften för första gången i karriären. Irländaren avgjorde efter fyra håls särspel mot spanjoren Sergio Garcia som darrade när segern var i hans hand.

Padraig Harrington, 36 år i augusti, gjorde proffsdebut för tolv år sedan och hade som bäst slutat femma i British open tidigare. Nu blev han den förste europé att vinna tävlingen sedan skotten Paul Lawrie tog hem segern 1999. Då som nu på Carnoustie.

Harrington kopplade segergreppet på det första särspelshålet, banans hål nummer ett. Irländaren noterade där en birdie medan Garcia gick ett över par. Två slags ledning således och den släppte han inte på de återstående tre hålen, nummer 16, 17 och 18.

27-årige Sergio Garcia läge inför söndagen kunde knappast ha varit bättre, han gick ut sista dagen i tre slags ledning. Inför det sista hålet på de ordinarie fyra rundorna hade han dessutom ett slag till godo på Harrington. Så dags satt irländaren i klubbhuset med kepsen i näven, andan i halsen och väntade, med vetskapen att han själv hade avslutat de fyra dagarna i Carnoustie med en dubbelbogey just på det 18:e hålet.

Då _ med allt i sina egna händer _ slog Garcia sitt andraslag ner i bunkern. Därifrån var han tvungen att lägga upp bollen på greenen på nästa slag _ och sänka putten _ för seger.

Bunkerslaget var bra, högt och med bett i bakspinnen.

Putten?

Den tog i hålkanten _ och rullade förbi.

Andres Romero, Argentina, slutade trea på sex under par _ ett slag efter tätduon.

TT

Mer läsning

Annons