Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intresset för dans växer

Hos KFUM Borlänge Dansstudio är "prova på veckan" i full gång. Och intresset ser ut att slå nya rekord.
– Vi har fått lov att sätta in extra grupper men trots det har vi inte plats åt alla i de yngre åldrarna, säger Anne-Mai Gustafsson som arbetar på dansstudion.

Danslek, disco och breakdans är bara några av de dansstilar som utövas i Borlänge Dansstudios lokaler. Förra året deltog runt 500 barn, ungdomar och även några äldre och i år ser siffran ut att öka ytterligare.

– Prova på veckan är inte slut än och det är redan 438 personer som har anmält sig och det är 150 till som ska prova på, säger Kerstin Hedberg, verksamhetsansvarig på KFUM Borlänge Dansstudio.

Att det är mest tjejer som intar plats på dansgolvet verkar vara en ihållande trend.

– Men det börjar även komma en hel del killar, på breakdansen är de övervägande och vi har även en del på Streetdance.

Anne-Mai Gustafsson berättar att intresset bland de yngre barnen är jättestort och i barndansgruppen för fem- till sexåringar har man gjort två extra grupper, trots det räcker inte platserna till.

– Det finns så mycket glädje i dans. Vi har lärare som entusiasmerar och alla är lika mycket värda och jag tror att det gör att alla tycker om att gå här.

Något nytt som man testade på under våren var Zumba, en slags träningsform baserad på dans.

– Det var jättepopulärt så vi kommer att ha drop-in på Forssaklackskolan en gång i veckan framöver. Sedan kommer vi att ha ett event i Maserhallen på lördag klockan 14.00 då man kan komma och testa på Zumba gratis.