Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intressant spelomgång på marknadstravet

Marknadstrav på Rättvik i kväll och en intressant V5-omgång ur spelperspektiv.
Loppen ser öppna ut och hittar man rätt kan en fin höstpeng vänta.

I jakten på full pott lutar jag mig mot hemmatränaren Leif Witasp, vars treåriga kallblod Åstas Viking är en fin sort.

När jag sedan tycker mig ha ett formstarkt lås i den avslutande avdelningen är det bara att strecka på så långt plånboken tillåter i övriga tre avdelningar.

Glöm framför allt inte ett annat kallblod – den i V5-4 startande Sölv Odin som visade fina takter senast och är omgångens chansspik.

V5-förslaget (540 rader):

V5-1: 1-2-3-5-6-7-8-10-12.

V5-2: 11 Åstas Viking.

V5-3: 3-4-5-13-14.

V5-4: 1-2-3-6-7-9.

V5-5: 8-12.

Spiken:

11 Åstas Viking (lopp 5, V5-2) blir min spik – trots att han startar med många tillägg. Jag är inne på att den hårdhet han skaffat sig i årgångsloppen på slutet (fyra i kriteriet) gör att han äter upp konkurrenterna under slutrundan. Få hästar till start underlättar dessutom vägen fram.

Låset:

8 Makes People Talk och 12 Delmonica Sund (lopp 8, V5-5, V3-1) känns som ett vettigt lås i V5-avslutningen, trots de dåliga lägena. Loppet är ojämnt och de här båda är vana att möta tuffare konkurrens i V75 och det brukar löna sig när de går ner i klass. Den tredje man betalar för, om man har råd, är 1 Kricken C.D. Men innerspår bakom bil tror jag kan vara en fälla.

Felstreckat:

6 Jasmine Frecia (lopp 4, V5-1) har gjort bra lopp länge nu utan att få vinna. För fyra starter var hon trea i ett försök till Derbystoet, så hon är dessutom van hårda gäng. Kan bli bortglömd ikväll, men platsar tidigt på mitt system.

8 Hulte Nova (lopp 5, V5-2) drog in 350 000 kronor på ett enda bräde när hon vann Kriteriestoet senast. Helt klart en fin häst, men i och med pengarna på slutet har hon hamnat tuffare till och jag tror hon får svårt att hålla undan 20 meter för Åstas Viking. Chansas bort som hårt streckfavorit.

13 Kathy Knapp (lopp 6, V5-3) hade varit långt fram utan galopp senast. Hon närmar sig karriärens första seger och med rätt resa så kan den komma här. Helt borttappad av spelarna.

7 Sölv Odin (lopp 7, V5-4) har gjort tre starter efter vila och visar stigande form. Bra avslutning senast och med minsta lilla klaff så kan det vara dags för seger nu. Ett roligt spel och en chansspik på de mindre V5-kupongerna.

Tränaren:

Rommes Joakim Elfving har två egentränade hästar till start och har dessutom bra koll på de tre han kör åt hemmaamatören Anna Andersson:

– 14 Quetty Frontline (lopp 2) vann jag med senast och det var en fin märr helt klart. Nu står hon lite sämre till och jag kör lite försiktigt och tar det som går till slut. Ingen het segerchans.

– 8 Hello Dolly (lopp 4, V5-1) har fått en liten tävlingspaus, men tränat på rejält och kändes fin i förra veckans snabbjobb. Tyvärr bortlottad här och jag tar en lugn start få se hur mycket hon kan få med till slut.

– 13 Kathy Knapp (lopp 6, V5-3) hade nog varit långt fram senast om jag inte hade kört upp i en vagn. Jag tar på mig det helt enkelt och den här gången kan hon vara ett rysarbud om det klaffar.

– 2 Dalstuga Garfield (lopp 8, V5-5) är jämn och säker. Han var helt ok när jag körde honom näst senast, men han vinner ju inte så ofta. Fina pengar ska det kunna bli från ett bra läge.

– 7 Marylou Anne (lopp 10, V3-3) är nog min bästa chans för kvällen. Hon gör första starten för mig och har tränat bra på slutet. Det känns som att vi ska kunna utnyttja utgångsläget med springspår på bra sätt.

V3-omgången:

V3:ans första avdelning är detsamma som V5-5. Här låser jag alltså på två hästar – 8 Makes People Talk och 12 Delmonica Sund som jag, rent kapacitet- och formmässigt, höjer sig lite över resten.

Den andra avdelningen på V3 är ett lärlingslopp där jag hoppas att skrällen kommer. 1 Te Amo har startat en gång tidigare över 2 640 meter och vann då. Han kan leda länge. 5 Zoccer Laban har det strulat en hel del för i loppen på slutet, men senast travade han ändå nytt rekord och är van lite tuffare motstånd. De båda kan räcka långt om man vill snåla lite.

Avslutningsvis på V3 ett poänglopp där det inte vimlar av segermaskiner direkt. Det låter bra på comebackande 7 Marylou Anne och från springspår tror jag att hon sitter i ledningen direkt och stannar där hela vägen.

V3-förslaget (24 rader):

V3-1: 8-12.

V3-2: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.

V3-3: 7 Marylou Anne.

Loppen utanför:

Lopp 1: Kvällen inleds med ett tvååringslopp där 8 Enni Duo och 9 Caddie Indra båda var hårt betrodda i sina respektive debuter. Ingen av dem vann, men inga fel på insatserna och de räknas såklart tidigt igen. Långväga gästen 11 Regal Kronos har ett jobbigt läge, men kommer runda de flesta. Det roliga spelet är annars lägesgynnade 1 Queen Juliette. Hon vann sin debut på bra sätt och såg inte tom ut rent orkesmässigt när galoppen kom i sista sväng senast.

Lopp 2: Treåriga och orutinerade ston. 8 Ritz Esmeralda är en kul spelidé om det inte strular från det stängda spåret. Stall Röcklinger brukar ha hästarna bra i ordning när de debuterar och kvaltiden är mogen att rekordsänkas. 12 Love Leg galopperade i debuten i somras, men fart finns och hon bör passas tidigt i det här gänget. 3 Västerbo Maple har ett bra läge och säker startkusk. Det borgar för en tätplacering. 14 Quetty Hornline lär bli lite betrodd efter debutseger, men tillägg försvårar.

Lopp 3: Kvällens montélopp och det här känns lite som en straffspark för 4 Town Hall. Han har vunnit två lopp under sadel på slutet. Senast travade han en 17,5-runda till slut i ledningen – en liknande prestation igen och han vinner igen. Här kan det vara läge för en rak tvilling eftersom 2 Ajax Ibra verkar rada upp andraplatser för dagen. Han avslutade bra senast och Linda S Hedström är säker i sadeln. Tänkbara luringar på en tvilling kan 9 Wilda Trick och 10 P.J.Snoop Dogg vara.