Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Internet och betalningen

ITU, ett FN-organ arbetar nu på ett utkast där internetanvändare ska betala per "klick", och inte som idag, att betala per månad med ett gratis och obegränsat klickande.

I det fördyrande och restriktionsskapande FN-fördraget framgår dessutom att alla parter i internettrafiken skall kunna identifieras, det vill säga alla man kommunicerar med och icke minst skall innehållet vara tillgängligt och sparas för myndigheters kontroll.

Det motsvarar, om man jämför med vanligt brevskrivande, att postverket skall läsa och registrera ett kärleksbrevs innehåll, avsändarens identitet, samt hur ofta det pågått. Varpå en utvärdering sker, om huruvida ordval och tankar kunna anses vara straffbara.

ITU håller konferens i Dubai i början av december, där FN-organet förväntar att de 193 medlemsländerna ratificerar dumheterna. Även om Sverige (Post- och telestyrelsen) inte skriver på, så är det tillräckligt att tre fjärdedelar av medlemsländerna kapitulerar.

Rid i Natt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare