Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensivkurs ingen garanti för körkort

Annons

Mattias trafikskola utgår från eleven förutsättningar när den lägger upp utbildningen för eleven och målet är att skapa en säker och trygg förare efter utbildningens slut.

Hur lång utbildningen blir är omöjlig att säga eftersom den är individanpassad. Men det finns en gammal tumregel som säger att du i genomsnitt behöver köra lika många timmar som du är år gammal. Enligt Mattias Jansson, på Mattias trafikskola, stämmer den ganska bra. Och han lovar aldrig att man har ett körkort direkt efter en intensivkurs.

- 16 körlektioner är ingen garanti för ett körkort. Det är ett paket som vi rekommenderar så får man se om det räcker.

Något som han och trafikskolan är mycket noga med att poängtera i informationen de skickar ut.

- Vi har så otroligt mycket att göra. Det skulle aldrig falla oss in att lura någon. Det finns inte på agendan. Då skulle vi ha varit borträknade för länge sen.

Och är en elev missnöjd ger han den information om var man vänder sig för att klaga på utbildningen.

- Om kritiken är konstruktiv och rätt så tar jag åt mig, tar vi åt oss och rättar till felet. Den är ogrundad i det här fallet. Vi har jobbat efter elevens förutsättningar, Vägverkets och trafikskolans kursplan.

Mattias Jansson har svårt att tro att Hanna Norden skulle få höra på sista lektionen att hon var för dålig för stadskörning.

- Dagligen får eleven följa med i sin utvecklingsplan för att se hur den ligger till.

- Det här är bara frukt på att hon är besviken på sig själv.